Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Μπαρόκ όπερα για την ελληνική προεδρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπαρόκ όπερα για την ελληνική προεδρία

Πρόγευση από την επίσημη συναυλία που θα δώσει την Τρίτη 14/1 στο Palais de Beaux Arts, το περίφημο Bozar των Βρυξελλών, η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, συναυλία που θα σημάνει και την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να πάρει το αθηναϊκό κοινό αυτήν την Κυριακή στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Έχοντας στο πλάι τους τρεις διεθνούς ακτινοβολίας Ελληνίδες ερμηνεύτριες, τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τις μέτζο σοπράνο Μαίρη Έλεν Νέζη και Ειρήνη Καράγιανη, η Καμεράτα και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα ορχηστρικά αποσπάσματα και άριες από αριστουργηματικές όπερες της εποχής του μπαρόκ, που αντλούν την έμπνευσή τους από την πλούσια θεματολογία της ελληνικής αρχαιότητας, εκτελεσμένα σε όργανα εποχής.

Η κυριακάτικη συναυλία, όπως και αυτή που θα ακολουθήσει την Τρίτη, στις Βρυξέλλες, θα ανοίξει με την εισαγωγή της όπερας του Γ. Φ. Χαίντελ Alessandro (1726), για την ερμηνεία της οποίας η ορχήστρα και ο Γιώργος Πέτρου απέσπασαν πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.

Θα ακολουθήσουν αποσπάσματα από τις όπερες Η Αριάδνη στην Κρήτη του Χαίντελ, Αρτεμισία του Γιόχαν Άντολφ Χάσσε, Αντίγονος του Γκλουκ και Ολυμπιάδα του Paisiello. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έργα Λουλύ (Φαέθων), Βιβάλντι (Ιουστίνος και Ολυμπιάδα) και Γκλουκ (Ορφέας και Ευρυδίκη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι)

Η συναυλία που θα πραγματοποιήσει η Ορχήστρα στο Palais de Beaux Arts, ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL