Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα μια αληθινά ξεχωριστή συναυλία κλασικής μουσικής καθώς ο Μάρκελλος Χρυσικόπουυλος διευθύνει τους Μουσικούς της Καμεράτα με όργανα εποχής στα κοντσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ για ένα, δύο, τρία, τέσσερα και πέντε (!) τσέμπαλα και ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής. Εκ των πραγμάτων συμπράττουν και σχεδόν άπαντες οι υπόλοιποι πλην του ιδίου ημέτεροι βιρτουόζοι του τσέμπαλου, δηλαδή οι Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς, Ιάσων Μαρμαράς και Αλέξανδρος Μαστιχιάδης.

Και τα επόμενα δύο Σάββατα, 29 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου, ο εξαίρετος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Σταύρος Σιόλας στη μουσική σκηνή «Σφίγγα».

Δεύτερη -μετά τη χθεσινή- και τελευταία συναυλιακή σύμπραξη του κορυφαίου jazz κιθαρίστα Andre Nieri με το γκρουπ του Γιώργου Φακανά (που για την περίσταση, εκτός από τον βιρτουόζο του μπάσου, συναπαρτίζεται από άλλους δύο θαυμάσιους μουσικούς στα keyboards και τα ντραμς) στο «Αθηνά Live» του Μοσχάτου.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ο αγαπημένος της νεολαίας για περισσότερο από μια δεκαετία Μιχάλης Χατζηγιάννης προσκεκλημένος στο «Άλσος» του Διονύση Σαββόπουλου για ένα ειδικό μεσημβρινό αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με την σύμπραξη του ιδίου του... οικοδεσπότη.

«Κλασικές... οινοποσίες», δηλαδή μια ακόμα συναυλία κλασικής μουσικής μετά δωρεάν εκλεκτού οίνου, με το κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima να συμπράττει με τη σοπράνο Μαρία Κατσούρα σε έργα Ευρωπαίων αλλά και Ελλήνων συνθετών στο Εράτειο Ωδείο (Πατρόκλου 25, Βριλήσσια).

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ, το διεθνώς καταξιωμένο Quinteto Astor Piazzolla -που προφανώς ειδικεύεται στο έργο του θεμελιωτή του nuevo tango- στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και τις επόμενες δύο Πέμπτες, 5 και 12 Μαρτίου, ο ερμηνευτής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός George Zervos με την μπάντα του στο «Tiki Bar».

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του κύκλου "Μπετόβεν: 250 χρόνια", η ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου παρουσιάζει την Ουβερτούρα κονσερτάντε από τη Συμφωνία ν. 2 του Νίκου Σκαλκώτα και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα του ιδίου του Μπετόβεν με σολίστ τον κορυφαίο βιρτουόζο Λίνους Ροτ στο Μέγαρο Μουσικής.

Και την επόμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου η δεξιοτέχνις της κρητικής λύρας και ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη στο «Σφίγγα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL