Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

‘’Καύκος’’: Νέο video clip από τους ΕΛΕΚΡΗΤ Project (Video)

Με κρητική μουσική, video art, αφήγηση και θέατρο οι ΕΛΕΚΡΗΤ Project παρουσιάζουν τον "Καύκο" ένα μοναδικό παραδοσιακό κρητικό κομμάτι που συμπλέκεται με πρόζα αφιερωμένη στις μετανάστριες που έπεσαν θύματα κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο και τμήμα της "απολογίας" της Κλυταιμνήστρας από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου.

Οι ‘’ΕΛΕΚΡΗΤ Project’’, το ιδιαίτερο σχήμα  που με έδρα  τη Λευκωσία συνδυάζει την κρητική μουσική με ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες, video art, αφήγηση και θέατρο, επανέρχεται με ένα δυναμικό και πολυεπίπεδο video clip.

Ο ‘’Καύκος’’ το μοναδικό από άποψη σύνθεσης και στιχουργικής παραδοσιακό κρητικό κομμάτι συμπλέκεται με πρόζα αφιερωμένη στις μετανάστριες που έπεσαν θύματα του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο και τμήμα της ‘’απολογίας’’ της Κλυταιμνήστρας από τον ‘’Αγαμέμνονα’’ του Αισχύλου, σε μετάφραση που παραχώρησε στο σχήμα ο Γιώργος Μπλάνας.

Εμβόλιμα, αρχειακό υλικό από γυναίκες σε μαζικούς χώρους παραγωγής και ειδικά την πολεμική βιομηχανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντείνουν το διαχρονικό νοερό μονοπάτι που δημιουργεί το ηχοτοπίο των ΕΛΕΚΡΗΤ Project.

Δείτε τον ‘’Καύκο’’ εδώ: http://bit.ly/2Καύκος_ΕΛΕΚΡΗΤ

Στον ‘’Καύκο’’ εμφανίζονται οι:

  • Βαγγέλης Γέττος - λαούτο, φωνή

  • Ευαγόρας Μπεκιάρης - ακουστική κιθάρα

  • Μαρίνα Κατσαρή - Κλυταιμνήστρα

Τα πλάνα πήρε ο Χάρης Παναγιώτου ενώ το editing και τα graphics έκανε ο Σταύρος Κωστιδάκης. Τα γυρίσματα έγιναν στο Artos Foundation, στη Λευκωσία, τον Δεκέμβριο 2019.

Εγγραφείτε στο κανάλι των ΕΛΕΚΡΗΤ Project στο Youtube για να ειδοποιείστε απευθείας για κάθε νέα τους κυκλοφορία: http://bit.ly/ΕΛΕΚΡΗΤ_ΚΑΝΑΛΙ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις