Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Η Nana Simopoulos στο Half Note
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Nana Simopoulos στο Half Note

H Νάνα Σιμόπουλος, καταξιωμένη Ελληνίδα μουσικός που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της world fusion μουσικής, εμφανίζεται απόψε στις 9.30 μ.μ. στο Half Note της οδού Τριβωνιανού 18 στο Μετς, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά νέα της δουλειά, εμπνευσμένη από ένα νέο πειραματικό ομαδικό φωνητικό πρότζεκτ.

Το 2014 η Nana Simopoulos ξεκίνησε να μελετά με τον Bobby Mc Ferrin το Circlesongs, ένα νέο τρόπο αυτοσχεδιασμού που εφηύρε ο ίδιος για μεγάλες ή και μικρές ομάδες. Σε κύκλο, οι τραγουδιστές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την φωνή τους, ενώ ακούνε τις φωνές των άλλων γύρω τους. Ο άνθρωπος που συντονίζει τον κύκλο δημιουργεί μοναδικά μοτίβα, ρυθμούς και μελωδίες και καθοδηγεί τους υπόλοιπους να αυτοσχεδιάζουν γύρω απ' αυτά.

Συνδυάζοντας ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, η N. Simopoulos δημιουργεί ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες του πλανήτη αλλά και από την ελληνική της καταγωγή.

Η ίδια τραγουδάει, παίζει κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ, έχει γράψει μουσική για θέατρο και ταινίες, κινησιολογία, χορό και κλασικό μπαλέτο κι έχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας world σκηνής.

Αριθμεί οκτώ προσωπικά άλμπουμ και αναρίθμητες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, μουσεία, θέατρα αλλά και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Νέα Υόρκη, όπου διηύθυνε σαράντα μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε μια τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης 9.11.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL