Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ο Γιώργος Καζαντζής «εφ’ όλης της ύλης» στο Μέγαρο Μουσικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γιώργος Καζαντζής «εφ’ όλης της ύλης» στο Μέγαρο Μουσικής

«Όπως δηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα εφ’ όλης της ύλης ταξίδι στα τραγούδια και την οργανική μουσική μου», είπε ο Γιώργος Καζαντζής στη συνέντευξη Τύπου για την πανηγυρική συναυλία - αφιέρωμα στη μέχρι τώρα διαδρομή του, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Ο Θεσσαλονικιός συνθέτης, που δεν εγκατέλειψε ποτέ τη γενέθλια πόλη του με την ευγένεια και τη σπάνια σεμνότητα που τον διακρίνουν, μίλησε ελάχιστα και μετά παραχώρησε τον λόγο στους ερμηνευτές της συναυλίας με τη σειρά, «από εκείνον που συνεργαστήκαμε δισκογραφικά πιο πρόσφατα προς εκείνον ο οποίος ήταν ο παλαιότερος συνεργάτης μου, όπως άλλωστε και θα εμφανιστούν», καθώς είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Νταλάρας τόνισε το γεγονός ότι ο Γ. Καζαντζής έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό ιδίωμα «πάνω στη βάση του λαϊκού τραγουδιού μας, βέβαια, αλλά μπολιάζοντάς το με ποικίλα ετερόκλητα στοιχεία με έναν τρόπο που πολλές φορές είναι ιδιαιτέρως απαιτητικός, όχι μόνο για τον ακροατήριο αλλά και για τον ερμηνευτή» και κατέληξε χαρακτηρίζοντάς τον όχι μόνον πρωτότυπο αλλά και ανανεωτικό δημιουργό.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θυμήθηκε το πώς γνωρίστηκαν σε ένα καφωδείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο, αν και εμφανιζόταν, είχε πάει για να ακούσει κάποιους άλλους και τότε της συστήθηκε λέγοντάς της «περάστε από το στούντιό μου, έχω κάτι για εσάς. Ήταν φυσικά το τραγούδι 'Μέλισσες', το οποίο με καθιέρωσε και τώρα έχει γίνει εκ νέου επιτυχία χάρη στο σίριαλ 'Άγριες Μέλισσες' αλλά εξακολουθεί να με... παιδεύει όταν το ερμηνεύω ζωντανά, ειδικά το τόσο απαιτητικό ρεφρέν του»!

Ο Μίλτος Πασχαλίδης θυμήθηκε αντίστοιχα την πρώτη φορά που συνεργάστηκε με τον συνθέτη στο musical «Πίτερ Παν», όμως όταν του πρότεινε τώρα να συμπεριλάβουν κάποια από τα θαυμάσια τραγούδια του στην επερχόμενη συναυλία, του απάντησε με απορία και λίγη αμηχανία «μα είναι παιδικά»! «Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε συνεργαστεί ιδιαίτερα πολύ, παρά την πολύχρονη φιλία μας, τώρα κυοφορείται αληθινά κάτι για τη συνέχεια», τον συμπλήρωσε ο δημιουργός. Η παλαιότερη συνεργάτιδά του και τελευταία συμμετέχουσα στη συναυλία Λιζέτα Καλημέρη δεν έχει έρθει ακόμα στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη όπου επίσης κατοικεί μόνιμα και έτσι απουσίαζε.

Ξαναπαίρνοντας σύντομα τον λόγο ο Γ. Καζαντζής είπε ότι η συναυλία θα περιλαμβάνει και δύο σύντομα «αφιερώματα» σε ισάριθμους συνεργάτες και φίλους του, τον αείμνηστο στιχουργό και ποιητή Μάνο Ελευθερίου και τον σπουδαίο συνθέτη και... γείτονά του Σταύρο Κουγιουμτζή, του οποίου μάλιστα, στις τελευταίες συναυλίες πριν από τον θάνατό του ήταν πιανίστας. Κατέληξε λέγοντας με χιούμορ ότι στο ενδεκαμελές σχήμα της συναυλίας θα συμμετάσχει στα ντραμς και ο γιος του Θάνος, «είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που παίζει ξανά μαζί μου, έκανε την επανάστασή του και με απέρριπτε ώσπου άκουσε από άλλους ότι είμαι αρκετά καλός και με δέχτηκε και πάλι»!

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL