Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Σάλος στις Κάννες για τη βράβευση του Αλέν Ντελόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σάλος στις Κάννες για τη βράβευση του Αλέν Ντελόν

Εν μέσω ενστάσεων για την απόφαση να τιμηθεί στις Κάννες ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος γυναικών, ξεκίνησε χθες το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης. Ο ηθοποιός χαρακτηρίζεται «ρατσιστής και ομοφοβικός μισογύνης» στην ιστοσελίδα Care2, όπου συγκεντρώθηκαν 18.000 υπογραφές με αίτημα να μην τιμηθεί.

«Προκαλεί αηδία η απόφαση να παραλάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα” ανέφερε σε ανακοίνωσή της για τον ηθοποιό η οργάνωση Women And Hollywood, επικεφαλής του κινήματος #MeToo στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η ιδρύτρια Μελίσα Σίλβερσταϊν δήλωσε «αηδιασμένη» με το γεγονός ότι οι Κάννες τιμούν τον Ντελόν δεδομένου ότι ο ηθοποιός «έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι έχει χαστουκίσει γυναίκες και ότι έχει δηλώσει πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αφύσικο. Έχει συνταχθεί με το ρατσιστικό και αντισημιτικό Εθνικό Μέτωπο», πρόσθεσε η ίδια, "το οποίο ιδρύθηκε από τον επί σειρά ετών φίλο του Ζαν - Μαρί Λεπέν".

Ωστόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Καννών Τιερί Φερμό στήριξε τον Ντελόν λέγοντας ότι το Φεστιβάλ τιμά την καριέρα του, όχι τις απόψεις του, τις οποίες δεν εγκρίνει.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν μια νέα ταινία του Γαλλοτυνήσιου σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς επιλέχτηκε να διαγωνιστεί για το ανώτερο βραβείο, παρότι η αστυνομία διενεργεί έρευνα εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας νεαρής ηθοποιού, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL