Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!

Mε το "Άμαρκορντ" του Φεντερίκο Φελίνι κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Επιστρέφει, για ένατο στη σειρά καλοκαίρι, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με προβολές σε "ειδικούς" υπαίθριους χώρους της πρωτεύουσας, και όχι μόνο, καθώς επαναλαμβάνεται και φέτος το πετυχημένο "πείραμα" της προβολής ταινίας στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, οι σινεφίλ της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να δουν αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου σε αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, σε ορισμένα από τα ομορφότερα μουσεία της πόλης, από το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι τα "Λιπάσματα" της Δραπετσώνας. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από αριστουργήματα σκηνοθετών όπως ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Ακίρα Κουροσάβα, ο Ζαν Πιέρ Μελβίλ, ο Φρίντριχ Μουρνάου, ο Μάικ Λι, ο Στίβεν Φρίαρς, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ...

Η πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου στη Ρωμαϊκή Αγορά, με το "Άμαρκορντ" του Φεντερίκο Φελίνι (είσοδος με ειδικές προσκλήσεις) και ακολουθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στην Πλατεία Αβησσυνίας, το "Γυμνός" του Μάικ Λι. Από τις υπόλοιπες προβολές του καλοκαιριού, αξίζει να σημειώσετε αυτή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 22 Ιουνίου ("Δεσμώτης του ιλίγγου" του Άλφρεντ Χίτσκοκ) και την "Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας" του Λουίς Μπουνιουέλ στις 27 Ιουνίου, στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Τον Ιούλιο, τη Δευτέρα 8 του μήνα, το Φεστιβάλ "φιλοξενείται" στο Σινέ Ριβιέρα των Εξαρχείων για την προβολή του "Λυσσασμένου σκύλου" του Ακίρα Κουροσάβα (είναι η επέτειος των εβδομήντα χρόνων από την πρώτη προβολή της ταινίας).

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα προβληθεί "Η στρατιά των αφανών ηρώων" του Ζαν Πιέρ Μελβίλ (επετειακή προβολή για τα πενήντα χρόνια της ταινίας), ενώ τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, προβάλλεται το αριστούργημα του Φρίντριχ Μουρνάου "Η αυγή", συνοδεία live μουσικής από τους Sancho 003 (Φώτης Σιώτας και Κώστας Παντέλης). Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, προβάλλεται το μελοδραματικό αριστούργημα του Ντάγκλας Σερκ "Αυτή είναι η ζωή μου", σε επετειακή προβολή για τα εξήντα χρόνια της ταινίας.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων προβάλλεται το "Μπλόου απ" του Μικελάντζελο Αντονιόνι, "επιτομή" του κινηματογραφικού μοντερνισμού της δεκαετίας του '60. Επόμενο ραντεβού την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου, για τον "Φανφαρόνο" του Ντίνο Ρίζι. Η τελευταία προβολή του καλοκαιριού είναι την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Θέατρο του Κολωνού, όπου θα δούμε το "Μπραζίλ" του Τέρι Γκίλιαμ. Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.cinemagazine.gr και www.aoaff.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL