Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
"Συγγραφέας - φάντασμα" σε γαλλική και αμερικανική παραλλαγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Συγγραφέας - φάντασμα" σε γαλλική και αμερικανική παραλλαγή

Φαμπρίς Λουκινί, Καμίλ Κοτέν στο "Μυστήριο του κυρίου Πικ"

"Το μυστήριο του κυρίου Πικ" (Le mystère Henri Pick)

Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπεζανσόν

Ερμηνεία: Φαμπρίς Λουκινί, Καμίλ Κοτέν, Αλίς Ισάζ, Μπαστιέν Μπουιγιόν, Τζοσιάν Στολέρου


Γαλλική δραμεντί, που ξεκινά σαν «λογοτεχνική έρευνα» προκειμένου να αποκαλυφθεί ο συγγραφέας ενός μυθιστορήματος που έγινε μπεστ σέλερ και συντάραξε τον κόσμο της λογοτεχνίας: Σε μια περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, τη «Βιβλιοθήκη των απορριφθέντων βιβλίων», μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που έχει τον τίτλο «Οι τελευταίες ώρες μιας ιστορίας αγάπης» και αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Συγγραφέας του έργου φαίνεται να είναι ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια. Αλλά, σύμφωνα με τη χήρα του, δεν θα μπορούσε να έχει γράψει τίποτε άλλο πέρα από μια λίστα για τα ψώνια... Ένας υπερόπτης κριτικός λογοτεχνίας σε τηλεοπτικό κανάλι αποφασίζει να ανακαλύψει τον "πραγματικό" συγγραφέα του μυθιστορήματος... Ο Φαμπρίς Λουκινί δίνει μια έξοχη ερμηνεία στον ρόλο του εμμονικού κριτικού λογοτεχνίας.


"Η πιο μεγάλη απάτη" (Jeremiah Terminator LeRoy)

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κέλι

Ερμηνεία: Κρίστεν Στιούαρτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Λόρα Ντερν, Τζιμ Στάρτζες, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Κέρτνι Λαβ

Σε αυτή την αμερικανική παραγωγή, η συγγραφέας Λόρα Άλμπερτ (Λόρα Ντερν) έχει υιοθετήσει τη λογοτεχνική περσόνα Τζέι Τι Λιρόι, ενός τρανς, φορέα του HIV. Με αυτή την περσόνα θα γνωρίσει αναπάντεχη επιτυχία και "πρέπει" πλέον να βγει στο προσκήνιο. Τελικά, θέλοντας να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης, προτιμά να εμφανίσει στη θέση της μια μικρότερη σε ηλικία φίλη της, τη Σαβάνα (Κρίστεν Στιούαρτ), και εκείνη να κρατήσει τον ρόλο της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων... Το ντουέτο Ντερν - Στιούαρτ καταφέρνει να μας πείσει με τις ερμηνείες τους ότι αυτό το ανακάτεμα των ρόλων μπορεί να λειτουργήσει πειστικά. Ο σκηνοθέτης Τζάστιν Κέλι έχει γεννηθεί τον Μάιο του 1980 στο Λος Άντζελες και στο παρελθόν ήταν εντεταλμένος παραγωγός σε ταινίες του Γκας βαν Σαντ.

"Μια ιδιαίτερη οικογένεια" (Una especie de familia)

Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Λέρμαν

Ερμηνεία: Μπάρμπαρα Λένι, Ντάνιελ Αράοζ, Κλαούντιο Τολκασίρ, Γιανίνα Αβίλα, Πάολα Κοέν

Από τον Αργεντίνο Ντιέγκο Λέρμαν, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Γκόγια Ερμηνείας Μπάρμπαρα Λένι («Magical Girl»). Η Μαλένα, μια επιτυχημένη γιατρός, έχει κάνει συμφωνία με μια παρένθετη μητέρα, να υιοθετήσει το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί... Όμως μετά τη γέννηση οι βιολογικοί γονείς την εκβιάζουν, ζητώντας περισσότερα χρήματα. Αποφασίζει να ξεκινήσει έναν αβέβαιο αγώνα, με "δύσκολα" ηθικά και νομικά διλήμματα μπροστά της. Η ταινία κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.


"Euforia"

Σκηνοθεσία: Βαλέρια Γκολίνο

Ερμηνεία: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Βαλέριο Μασταντρέα, Ιζαμπέλα Φεράρι

Κινηματογραφική "σπουδή χαρακτήρων" από τη Βαλέρια Γκολίνο, που εξελίσσεται συνεχώς σκηνοθετικά. Ο Ματέο, ένας νέος, πετυχημένος επιχειρηματίας, ζει τη ζωή του στα άκρα, ενώ ο αδελφός του, Έτορε, είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία γεννήθηκαν και οι δύο. Εδώ και χρόνια έχουν κόψει κάθε επαφή, αλλά θα ξαναβρεθούν κοντά ο ένας με τον άλλον όταν ο Ετορε αρρωστήσει σοβαρά και πρέπει να νοσηλευτεί στη Ρώμη...


"Άκρα"

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Ντοκιμαντέρ, για τον υπερ-αθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 ξεκινά να κολυμπήσει μια απόσταση 140 χιλιομέτρων, από τη Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο! Το εγχείρημα αυτό ήταν κάτι περισσότερο από ένα "προσωπικό" στοίχημα για εκείνον, καθώς στόχευε να αποδείξει ότι ο φόβος μπορεί απλώς να είναι η κινητήριος δύναμη για την κατάκτηση του στόχου. Μια αλληλουχία φιλοσοφικών ρήσεων και μηνυμάτων «συντροφεύει» τον Σπύρο Χρυσικόπουλο στο τόλμημά του, μέσα από τον λόγο του εικαστικού Αλέξανδρου Ζυγούρη. Οι δυο τους δεν γνωρίζονται και θα συναντηθούν μονάχα μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης προσπάθειας.


"Όλο γελούσε"

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός

Ο Θόδωρος Μαραγκός καταγράφει τη ζωή του στενού συνεργάτη και φίλου του Κώστα Τσάκωνα, που έφυγε από τη ζωή το 2015. Ο Τσάκωνας από τα 11 χρόνια του βγήκε στη βιοπάλη ("παπούτσια μού πήρε ο πατέρας μου για πρώτη φορά όταν ήμουν εννέα χρόνων", έλεγε ο ίδιος), ενώ παράλληλα φοιτούσε σε νυχτερινό σχολείο. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου του Λεωνίδα Τριβιζά. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο, σε μια ταινία μικρού μήκους του συμμαθητή του Κώστα Ζυρίνη. Τη δεκαετία του '80 έγινε ευρύτερα γνωστός, μέσα από τις βιντεοκασέτες, όπου είχε συνήθως πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 2014 διαγνώστηκε με καρκίνο στην ουροδόχο κύστη και δεν μπορούσε να περπατήσει περισσότερο από 15 λεπτά την ημέρα. "Γεννήθηκα με την φάτσα και τη φωνή του Καραγκιόζη, η ζωή μου είναι βίος και ξυπολιτεία", έλεγε για τον εαυτό του.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται μαζί με το μικρού μήκους ανιμέισον του Θόδωρου Μαραγκού «Το όραμα του Θοδωράκη».


"Ugly Dolls: Τα ασχημογλυκούλια" (UglyDolls)

Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπουρι

Ανιμέισον, μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Από πού προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των καταστημάτων, υπάρχει ένας μαγευτικός κόσμος όπου ζουν όλες οι κούκλες. Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες, εκεί όπου επικρατεί η ατέλεια και κανείς δεν κρίνει κανέναν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL