Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Γιορτή κινηματογράφου στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιορτή κινηματογράφου στον Πειραιά

"Βήμα" στους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές δίνει το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πειραιά, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την ομάδα NAIL.hitnrun που ιδρύθηκε το 2016 και φέτος διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ του Πειραιά, σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης και με την υποστήριξη της UNESCO Πειραιά και Νήσων. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα αξιολογηθούν από τους Γιώργο Ζώη, Έκτορα Λυγίζο, Δάφνη Σμον, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρία Ραπτάκη, Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη.

Οι νέοι κινηματογραφιστές που συμμετέχουν είναι οι Πάνος Κατσιμπέρης, Βασίλης Ματιάκης, Κωνσταντίνος Στραγαλινός, Μιχαήλ Γαλανόπουλος, Charlene Ιωαννίδη και Κωνσταντίνα Θεοφάνους, Marta Bakri, Γιάννης Ζαφείρης, Βαγγέλης Παπαδιόχος, Βίβιαν Παπαγεωργίου, Αντώνης Γλαρός, Δημήτρης Κατσιμίρης, Θωμάς Γιαννάκης, Βίλλυ Κωτούλα, Πέγκυ Ζούτη, Λευτέρης Γιαννακουδάκης, Ειρήνη Γαντερί.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, μετά την προβολή των ταινιών μικρού μήκους, θα παρουσιαστεί, στις 8.30 μ.μ., η μεγάλου μήκους ταινία «Ussak» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κυριάκο Κατζουράκη και την ηθοποιό Κάτια Γέρου. Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση του κινηματογραφικού έργου του Τώνη Λυκουρέση και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Την Κυριακή 19 Μαΐου η βραδιά είναι αφιερωμένη σε τρεις ποιητές του Πειραιά (Νίκος Καββαδίας, Λάμπρος Πορφύρας, Νίκος Χαντζάρας) που "συναντούν" τον κινηματογράφο μέσα από τη δουλειά της ομάδας Nail.hitnrun. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου με live μουσική από τη Βανέσα Αδαμοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL