Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ισότητα και στον κινηματογράφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισότητα και στον κινηματογράφο

Η γυναίκα δημιουργός και τα ζητήματα που θίγει το έργο της είναι το θέμα του 3ου Φεστιβάλ Wift Gr 50/50, το οποίο παρουσιάζεται από τις 6 έως και τις 8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας Ελληνίδων και ξένων σκηνοθετριών. Το άνοιγμα της διοργάνωσης θα γίνει με το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Γυναικεία ηδονή” της Μπάρμπαρα Μίλερ, που προβλήθηκε στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και κέρδισε το βραβείο Wift Gr. Πρόκειται για μια γερμανοελβετική συμπαραγωγή του 2018 με θεματική τη γυναικεία σεξουαλικότητα που προσκρούει στη θρησκεία, τις παραδόσεις και τον φόβο. Πέντε γυναίκες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου εξομολογούνται χωρίς ταμπού ιστορίες που μιλούν για την απόλαυση, την πατριαρχία και τη σεξουαλική ισότητα των δύο φύλων.

Την πρώτη ημέρα θα προβληθεί επίσης η ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη “Pigs, Arundel & Washingtonia”. Το πρόγραμμα της Τρίτης 7 Μαΐου περιλαμβάνει τις ταινίες “Η υιοθεσία” της Μάρτα Μέσαρος και “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες” της Μαριάννας Οικονόμου. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου με τις ταινίες “Δεν είμαι μάγισσα” της Ρουνγκάνο Νιόνι και “Παύση“ της Τώνιας Μισιαλή.

To 3ο Φεστιβάλ Wift Gr 50/50 πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL