Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Σινεμά κάτω από τα αστέρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σινεμά κάτω από τα αστέρια

Με αφετηρία την Πάρο επιστρέφει τo 9o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου τον Ιούλιο (9-14.7)και λίγες μέρες αργότερα ταξιδεύει στην Πάτμο (16-21.7), φιλοξενώντας πρεμιέρες και προβολές βραβευμένων ταινιών, ενώ καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο του κινηματογράφου θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, με ομιλίες και σεμινάρια.

Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών θα προβληθούν συνολικά 11 ταινίες μεγάλου μήκους, 46 μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ σε 10 διαφορετικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά εισάγεται το Βραβείο Κοινού. Ακόμη, όπως αναφέρει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Χαράλαμπος Τσούτσιας, «με το περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα 'Echoes - Φωνές του Σήμερα' φέρνουμε κοντά επιστήμονες, οργανώσεις και κινηματογραφιστές προκειμένου να προτείνουν άμεσες λύσεις για το περιβάλλον, τις οποίες στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε με τη βοήθεια των συνεργατών μας.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία μιας σειράς από παράλληλες δράσεις γύρω από τη γαστρονομία και το σινεμά. Καλούμε διεθνείς σεφ, μάγειρες από τα νησιά και τοπικούς παραγωγούς, σε μια γιορτή της γεύσης και του κινηματογράφου. Σινεμά φτιαγμένα μέσα σε αμπελώνες στην Πάτμο και τραπέζια κάτω από τ’ αστέρια στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου και το εστιατόριο 'Μοναστήρι'. Πάντα με άξονα τη βιώσιμη καλλιέργεια και κατανάλωση, την τοπική παραγωγή και τη λιτή διατροφή, μια φιλοσοφία ζωής που οι κάτοικοι των νησιών ακολουθούσαν παραδοσιακά».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αιγαίου φέτος συνεργάζεται και με το London Short Film Festival, αναγνωρισμένο ως το σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Βρετανία, που φέτος συμπλήρωσε 16 χρόνια. Ο διευθυντής του Φίλιπ Ιλσον θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ του Αιγαίου, ενώ παράλληλα θα είναι και ο «οικοδεσπότης» του LSFF Filmmaker’s Brunch, που θα παρουσιάσει το φεστιβάλ και θα συναντηθεί με Έλληνες κινηματογραφιστές, με απώτερο σκοπό την πρόσκλησή τους στο Λονδίνο για το LSFF 2020.

Επίσης, φέτος το Φεστιβάλ Αιγαίου συνεργάζεται με το Ivy Film Festival, που διοργανώνεται από το Brown University και το Rhode Island School of Design, καθώς και με το Ethnofest, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, που φέτος συμπληρώνει εννέα χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Aegean F.F. απευθύνει πρόσκληση στους κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε προβολές εντός ή εκτός συναγωνισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις ταινίες τους μέσω της πλατφόρμας Film Freeway.

Η προθεσμία για την υποβολή των ταινιών λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την υποβολή ταινιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με το [email protected] ή στην ιστοσελίδα www.aegeanff.com/submit-your-film/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL