Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.30

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΦΕΝΤΗΣ

Βραβευμένο κοινωνικό βιογραφικό δράμα, σε σκηνοθεσία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, παραγωγής Ιταλίας 1977. Η ταινία, σκληρή στον πυρήνα της, σε πλήρη αντιστοιχία με τα άγρια ορεινά τοπία της Σαρδηνίας -όπου είναι γυρισμένη- αλλά και με την άγρια συμπεριφορά του τυραννικού πατέρα, μιλά για το ακατάβλητο ψυχικό σθένος και την ακατανίκητη δύναμη της γνώσης. Πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης του Γκαβίνο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, που κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα του πατέρα του και της κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε και να γίνει διακεκριμένος γλωσσολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου. Στη Σαρδηνία, όπου διαδραματίζεται η ιστορία, ο επτάχρονος Γκαβίνο διακόπτει το δημοτικό σχολείο, αφού ο πατέρας του τον εγκαθιστά στο βουνό, όπου θα περάσει 14 τυραννικά χρόνια ως βοσκός. Ο Γκαβίνο θα παραμείνει αναλφάβητος ώς τα 20 χρόνια του, οπότε και θα καταταγεί εθελοντής -πάντα με διαταγή του πατέρα- στον στρατό. Εκεί θα έρθει για πρώτη φορά στη ζωή του σε επαφή με τα γράμματα και τη μόρφωση. Παίζουν: Ομέρο Αντονούτι, Σαβέριο Μαρκόνι.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ALPHA 24.00

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Δραματική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής και ελληνικής συμπαραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Τζεφ Νίκολς. Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Τζόελ Έτζερτον, Κίρστεν Ντανστ. Όταν ο Ρόι Τόμλιν διαπιστώνει ότι ο γιος του, Άλτον, διαθέτει ειδικές υπερφυσικές δυνάμεις, θα προσπαθήσει να τον φυγαδεύσει από τη χώρα, ώστε να γλιτώσουν από τον ασφυκτικό κλοιό της κυβέρνησης, αλλά και μιας θρησκευτικής σέχτας. Σύντομα, το ανθρωποκυνηγητό εναντίον τους κλιμακώνεται και ο Άλτον θα φτάσει στα όριά του...

 

ΔΕΥΤΕΡΑ STAR 22.50

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

Δράμα παραγωγής 2015. Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Άλφρεντ Μολίνα. Η ντετέκτιβ Κλαιρ και ο συνεργάτης της Ρέι ανακαλύπτουν το άγρια δολοφονημένο πτώμα της έφηβης κόρης της Κλαιρ, δεν καταφέρνουν όμως να εντοπίσουν τον δολοφόνο. Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο Ρέι, που συνεχίζει την έρευνα για τον φόνο της έφηβης, βρίσκει ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα οδηγήσει επιτέλους στον δολοφόνο.

ΔΕΥΤΕΡΑ ALPHA 00.15

ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

Δραματική περιπέτεια, νεο-γουέστερν αμερικανικής παραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΜακΚένζι. Παίζουν: Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Μπεν Φόστερ, Τζιλ Μπέρμινχαμ. Όταν η τράπεζα καταστρέφει την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, δυο αδέλφια αποφασίζουν να τα παίξουν όλα για όλα κάνοντας ένοπλες ληστείες. Το παιχνίδι «αγριεύει» όταν ο πιο σεβαστός και δημοφιλής αστυνομικός πράκτορας του Τέξας αποφασίζει να τους σταματήσει, λίγο πριν αποσυρθεί από την υπηρεσία...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ OPEN 20.00

ΚΑΤΩ Ο ΕΡΩΤΑΣ

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής 2003, σε σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ. Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρενέ Ζέλβεγκερ, Σάρα Πόλσον. Το 1962, στη Νέα Υόρκη, μια μαχητική φεμινίστρια, συγγραφέας ενός μπεστ σέλερ για τη μη αναγκαιότητα του έρωτα, γνωρίζεται με ένα γοητευτικό δημοσιογράφο, ο οποίος συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις. Με σκοπό να γράψει ένα άρθρο για τη ζωή της, εκείνος αλλάζει ταυτότητα για να την προσεγγίσει και τελικά ο έρωτας ανθίζει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ OPEN 22.15

IN TIME

Ταινία φαντασίας, σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ, παραγωγής 2011. Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι. Σε ένα μέλλον, κανείς δεν γερνά πέρα τα 25 και ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο ανταλλάξιμο αγαθό. Μπορούν να εξαγοράσουν χρόνο, εάν έχουν οικονομική δυνατότητα και αυτό προσφέρει στους πλούσιους μια μορφή αθανασίας. Ο Γουίλ Σάλας βρίσκεται να κατηγορείται για έναν φόνο και γίνεται φυγάς μαζί με μια όμηρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL