Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία

Κάτια Γκουλιώνη και Ανδρέας Κωνσταντίνου στο "Ακίνητο ποτάμι" Αγγελου Φραντζή

Οι ταινίες «Ακίνητο ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή και «Ελεύθερο θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη με εννέα υποψηφιότητες "βγήκαν μπροστά" στις φετινές υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ακολουθούν, όπως ανακοινώθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου, ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη με οκτώ υποψηφιότητες και με έξι υποψηφιότητες η «Δουλειά της» του Νίκου Labot και το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή. Πέντε υποψηφιότητες έχει το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη και το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη, δύο το «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη, η «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή, το «Chinatown-Τα τρία καταφύγια» της Αλίκης Δανέζη Κνούτσεν και το «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη.

Η τελετή απονομής των βραβείων Ίρις θα γίνει στις 23 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιαστές τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Μπέσσυ Μάλφα.

Στις κυριότερες υποψηφιότητες, για το Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους υποψήφιες είναι οι ταινίες "1968" του Τάσου Μπουλμέτη, "Ακίνητο ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή, "Η δουλειά της" του Νίκου Labot, "Οίκτος" του Μπάμπη Μακρίδη, "Ελεύθερο θέμα" της Στέλλας Θεοδωράκη, "Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ" του Μάριου Πιπερίδη. Υποψήφιες για το Βραβείο Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) είναι οι ταινίες "Obscuro Barroco" της Ευαγγελίας Κρανιώτη, "Κωστής Παπαγιώργης: Ο πιο γλυκός μισάνθρωπος" της Ελένης Αλεξανδράκη και "Ευτυχισμένοι πρίγκιπες" του Πάνου Δεληγιάννη.

Για το Βραβείο Σκηνοθεσίας υποψήφιοι είναι ο Άγγελος Φραντζής για το «Ακίνητο ποτάμι», ο Μπάμπης Μακρίδης για τον «Οίκτο» και ο Τάσος Μπουλμέτης για το «1968». Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη διεκδικούν ο Νίκος Labot για τη «Δουλειά της», η Μαρία Λάφη για το «Holy Boom», ο Μάριος Πιπερίδης για το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» και η Τώνια Μισιαλή για την «Παύση». Για το Βραβείο Σεναρίου υποψήφιοι είναι οι Ευθύμης Φιλίππου -Μπάμπης Μακρίδης για τον «Οίκτο», οι Σπύρος Κρίμπαλης -Άγγελος Φραντζής για το «Ακίνητο ποτάμι», οι Κατερίνα Κλειτσιώτη - Νίκος Labot για το «Δουλειά της» και ο Μάριος Πιπερίδης για το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL