Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Νέα πρόσωπα στο Κέντρο Κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα πρόσωπα στο Κέντρο Κινηματογράφου

Μια ακόμα "αλλαγή προσώπων" στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία είχε ζητήσει εδώ και καιρό τις παραιτήσεις των μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Βασίλης Βαφέας και μέλη οι Νίνος Μικελίδης, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, επιθεωρήτρια - ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, Νίκος Πουρσανίδης, ηθοποιός, σεναριογράφος, Τάσος Ρέτζιος, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, Γρηγόρης Τρικούκης, δικηγόρος, Παναγιώτης Σασλίδης, παραγωγός.

Αν και το υπουργείο μέχρι τώρα μαζί με τον εκάστοτε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου όριζε και τον αντιπρόεδρο, στην ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δεν αναφέρεται κάτι σχετικά. Κατά τα άλλα, σημειώνεται πως ο ορισμός των νέων προσώπων έγινε "μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την αδυναμία συνοχής του".

Και η υπουργός "ευχαρίστησε το απερχόμενο συμβούλιο για τη συμβολή του στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των σχεδίων υπό χρηματοδότηση", καθώς και "για τη συνεργασία του με το υπουργείο στο θέμα των πόρων δημοσίων επενδύσεων". Ωστόσο, αν και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι οι συνεχείς, ενδημικές πλέον, δυσλειτουργίες στη διοίκηση του οργανισμού είχαν αιτιολογηθεί με σαφήνεια και πλήρως τεκμηριωμένα στην πρώην υπουργό Λυδία Κονιόρδου επί προεδρίας Γιάννη Λεοντάρη, σε συνεργασία με τον υπογράφοντα, ο οποίος μετείχε στο τότε συμβούλιο:

Η κακοδαιμονία εδράζεται και τροφοδοτείται από τις "ασάφειες", ηθελημένες ή μη, σε σχέση με τις αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου και γενικού διευθυντή, όπως ορίζονται στο "Νόμο Γερουλάνου". Δυστυχώς, παρά τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε τότε για άρση των "ασαφειών", το υπουργείο ουδέν έπραξε.

Κώστας Τερζής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL