Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Ο Κώστας Γαβράς για τη νέα του ταινία, την κρίση και την ευθύνη της Ε.Ε. / Κώστας Γαβράς: Γνώριζαν τα πάντα και δεν είπαν ποτέ Στοπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κώστας Γαβράς για τη νέα του ταινία, την κρίση και την ευθύνη της Ε.Ε. / Κώστας Γαβράς: Γνώριζαν τα πάντα και δεν είπαν ποτέ Στοπ

Για τη νέα του ταινία, που θα περιστρέφεται γύρω από την κρίση της Ευρώπης και της Ελλάδας, μιλά μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα "Politika" του Βελιγραδίου, ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Σε ερώτηση εάν βρήκε ηθοποιούς για τον ρόλο της Μέρκελ και των εκπροσώπων της τρόικας, ο κ. Γαβράς απάντησε χαριτολογώντας : «Ίσως να τους καλέσω να υποδυθούν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Σε κάθε περίπτωση, θα βρω την κατάλληλη ηθοποιό για τον ρόλο της Μέρκελ».

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης, αναφερόμενος στην Ε.Ε., τόνισε ότι οι σημερινοί ηγέτες της δεν εκπλήρωσαν τα οράματα των ιδρυτών της. «Εξαιτίας αυτών των πολιτικών έχουμε σήμερα όλο και περισσότερους φτωχούς ανθρώπους, ενώ ο πολιτισμός και η παιδεία αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτικής» υπογράμμισε ο Κ. Γαβράς. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης επισήμανε πως η ελληνική κρίση τον έπληξε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. “Φυσικά και έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και της Αριστεράς που επέτρεπαν, επί τριάντα χρόνια, να αυξάνεται ασταμάτητα το χρέος. Ωστόσο, ευθύνη φέρουν και οι ηγέτες της Ε.Ε., οι οποίοι γνώριζαν τα πάντα και δεν είπαν ποτέ 'Στοπ!'. Όταν το μπαλόνι παραφούσκωσε το είπαν, αλλά ήταν πλέον αργά. Μόλις, δε, εμφανίστηκε αυτό το νέο κόμμα και η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, η Ευρώπη έπιασε από τον λαιμό τούς ηγέτες μας και επέβαλε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ακόμη και σήμερα έχουν αυτό το ασφυκτικό περιλαίμιο και υποφέρει η πλειοψηφία των Ελλήνων» επισήμανε.

"Μόλις εμφανίστηκε αυτό το νέο κόμμα και η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, η Ευρώπη έπιασε από τον λαιμό τούς ηγέτες μας και επέβαλε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ακόμη και σήμερα έχουν αυτό το ασφυκτικό περιλαίμιο και υποφέρει η πλειοψηφία των Ελλήνων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL