Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ο Μεξικανός Ινιαρίτου στο τιμόνι των Καννών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μεξικανός Ινιαρίτου στο τιμόνι των Καννών

Γνώριμος του Φεστιβάλ των Καννών ως διαγωνιζόμενος, συμμετέχων και βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου αναλαμβάνει φέτος τα ηνία, ηγούμενος της προεδρίας της κριτικής επιτροπής του κινηματογραφικού θεσμού που θα διεξαχθεί από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, που θα είναι ο πρώτος Μεξικανός που θα βρεθεί στο τιμόνι του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, δήλωσε μεταξύ άλλων πως “οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που υπήρξε πολύ σημαντικό για μένα από την αρχή της καριέρας μου. Είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω φέτος με την απίστευτη τιμή να προεδρεύσω της κριτικής επιτροπής».

Μίλησε για “αληθινή απόλαυση και ευθύνη που θα φέρουμε εις πέρας με πάθος και αφοσίωση” αναφερόμενος στην παρακολούθηση του "νέου και εξαιρετικού έργου των συναδέλφων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο".

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Πιέρ Λεσκούρ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τιερί Φρεμό εκφράζουν τη χαρά τους που ο σκηνοθέτης αποδέχθηκε την πρόσκλησή τους: «Είναι πολύ σπάνιο να συμφωνήσει ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου να συμμετάσχει σε κριτική επιτροπή. Δεν είναι μόνο ένας τολμηρός σκηνοθέτης και ένας σκηνοθέτης γεμάτος εκπλήξεις, είναι επίσης και ένας καλλιτέχνης της εποχής του. Είμαστε πάντα χαρούμενοι να τον καλωσορίζουμε στην Κρουαζέτ. Το 2017 ήμασταν ιδιαίτερα περήφανοι που παρουσιάσαμε στο επίσημο πρόγραμμα το "Carne y Arena", μια εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας που αναδεικνύει το θέμα των προσφύγων με μεγάλη δύναμη και ανθρωπιά».

O πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Birdman» και της «Επιστροφής» έχει συμμετάσχει στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών το 2000 με τις «Χαμένες Αγάπες», το 2006 στο διαγωνιστικό τμήμα με τη «Βαβέλ» (Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας) και το 2010 με το «Biutiful» (Βραβείο Ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL