Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Δημιουργία film office στην Κοζάνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημιουργία film office στην Κοζάνη

Η Δυτική Μακεδονία έρχεται να προστεθεί στις περιφέρειες που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όπως της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση του ελληνικού δικτύου των film offices.

Η δημιουργία film office στη Δυτική Μακεδονία, οριστικοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη.

Πρόκειται για θεσμό ο οποίος σε τοπικό επίπεδο θα εξυπηρετεί και θα κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, αποβλέποντας στην ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα κι επιλύοντας ταυτόχρονα προβλήματα δεκαετιών όσον αφορά τη διαχείριση και στήριξη κυρίως της κινηματογραφικής παραγωγής.

«Έχουμε μεριμνήσει ώστε το film office να λειτουργήσει εντός του κτιρίου της Περιφέρειας, αρχικά με δύο υπαλλήλους. Στη συνέχεια θα αναζητήσουμε ένα πιο εξιδεικευμένο πρόσωπο σε θέματα οπτικοακουστικών παραγωγών από την αγορά» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Θόδωρος Καρυπίδης και συμπλήρωσε ότι το κύριο ενδιαφέρον της Περιφέρειας «είναι εστιασμένο στο μεγάλο εγχείρημα γύρω από την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κινηματογραφικά στούντιο».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Κοζάνης, Θεμιστοκλής Μουμουλίδης, καθώς και ο Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, προκειμένου να συζητήσουν με τον υφυπουργό για το νέο Επιχειρηματικό Σχέδιο που έχει αναλάβει έγκριτος οίκος για λογαριασμό της ΔΕΗ, σχετικά με τη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία κινηματογραφικού στούντιο στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας κυρίως σε νέους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον κλάδο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και η ΔΕΗ συνεργάζονται σε ένα έργο με ηχηρό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο. Ο κλάδος της οπτικοακουστικής παραγωγής βρήκε ικανούς συμμάχους και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επικροτεί και υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Τον Απρίλιο, μετά από πρόσκληση του υφυπουργού, αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα στελέχη της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, προκειμένου να περιηγηθούν σε διάφορους χώρους της ελληνικής επικράτειας, ενώ την ίδια περίοδο θα φιλοξενηθούν στη Δυτική Μακεδονία και θα περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας στελέχη της Ελληνικής Κινηματογραφικής βιομηχανίας, σκηνοθέτες, Παραγωγοί και στελέχη από τον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών.

«Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο, εκμεταλλευόμενοι την βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής, να μετατρέψουμε ολόκληρο τον χώρο των παλιών εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κέντρο Οπτικοακουστικής παραγωγής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης και βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, στον οποίο ανήκει και η αρχική ιδέα του όλου εγχειρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL