Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Η Βαλέρια Γκολίνο στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Βαλέρια Γκολίνο στην Αθήνα

Η διάσημη Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο ανοίγει απόψε, στις 9.30 μ.μ., την αυλαία του φετινού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στον κινηματογράφο Ιντεάλ, όπου προβάλλεται σε πανελλήνια πρεμιέρα η νέα ταινία της "Ευφορία".

Η ταινία, που έχει ήδη προβληθεί στις Κάννες και άλλα διεθνή φεστιβάλ, αφηγείται τη ζωή δύο αδελφών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, του Ματέο, ενός νέου ευφυούς, τολμηρού και δυναμικού επιχειρηματία που ζει μια ζωή στα άκρα, και του Ετόρε, ενός συνετού καθηγητή με μια ήσυχη ρουτινιάρικη ζωή, που θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη και για τους δυο τους στιγμή για να ανακαλύψουν ξανά ο ένας τον άλλο.

Η Βαλέρια Γκολίνο, μετά τη συμμετοχή της σε ενενήντα ταινίες και τρεις σειρές ως ηθοποιός, έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία το 2003 με τη μεγάλου μήκους ταινία «Μέλι» για μια νεαρή κοπέλα που εισάγει παράνομα στην Ευρώπη φάρμακα ευθανασίας.

Γεννημένη στη Νάπολη από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, στα 16 της παίζει στην ταινία της Λίνα Βερτμίλερ «Scherzo del destino in agguato dietro l'angolo come un brigante da strada», ενώ έφηβη ακόμα κερδίζει το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ της Βενετίας στο "Ένας κάποιος έρωτας" (1986). Έκτοτε συμμετέχει σε πολλές ιταλικές ταινίες και γίνεται ευρέως γνωστή με τον ρόλο τής Σουζάνα στην οσκαρική ταινία "Ο άνθρωπος της βροχής" του Μπάρι Λέβινσον, στο πλευρό του Ντάστιν Χόφμαν και του Τομ Κρουζ. Έκτοτε αρχίζει η διεθνής καριέρα της τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ με συμμετοχές σε ταινίες όπως το "Αφήνοντας το Λας Βέγκας" του Μάικ Φίνκις, "Απόδραση από το Λος Άντζελες" του Τζον Κάρπεντερ, «Φρίντα» κ.ά. Το 1996 ξεκινά η συνεργασία της με τον Κύπριο σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη αρχικά στη "Σφαγή του κόκορα" που απέσπασε πέντε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ηθοποιού, και πέντε χρόνια αργότερα στο "Τάμα".

Η Βαλέρια Γκολίνο σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει masterclass στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όρ.).

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πραγματοποιείται από αύριο έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL