Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΥΠΠΟΑ: Το κινηματογραφικό σύμπαν του Γ.Λάνθιμου ξεπερνά τα όρια της συγκυρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΠΟΑ: Το κινηματογραφικό σύμπαν του Γ.Λάνθιμου ξεπερνά τα όρια της συγκυρίας

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Γιώργο Λάνθιμο για τον θρίαμβό του στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού. «Η πορεία του έλληνα σκηνοθέτη δείχνει ότι το κινηματογραφικό του σύμπαν ξεπερνά τα όρια της συγκυρίας», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «περισσότερο και από την αναγνωρισιμότητα των βραβείων και την αναμενόμενη ευφορία που αυτά φέρουν, ο Λάνθιμος προσφέρει στον δημόσιο διάλογο πολύτιμο υλικό προς συζήτηση γύρω από καίρια και πολλές φορές αναπάντητα κοινωνικο-πολιτισμικά ερωτήματα. Οι αναγνώσεις του έργου του είναι πολυεπίπεδες και ακολουθούν το δημιουργικό του εύρος. Αποδεικνύεται ότι η πρωτοπορία στην Τέχνη μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των πολιτών».

Σημειώνεται ότι η ταινία του Γ.Λάνθιμου «Τhe Favourite» κέρδισε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές κατά την προβολή της.

«Σταθερά στον χρόνο ο Γιώργος Λάνθιμος, με το πρωτότυπο καλλιτεχνικό ύφος του, κερδίζει την αναγνώριση των ομότεχνών του και αναμφίβολα το έργο του συγκεντρώνει το καθολικό ενδιαφέρον του κοινού» τονίζει το αρμόδιο υπουργείο.

«Η πορεία του έλληνα σκηνοθέτη δείχνει ότι το κινηματογραφικό του σύμπαν ξεπερνά τα όρια της συγκυρίας. Περισσότερο και από την αναγνωρισιμότητα των βραβείων και την αναμενόμενη ευφορία που αυτά φέρουν, ο Λάνθιμος προσφέρει στον δημόσιο διάλογο πολύτιμο υλικό προς συζήτηση γύρω από καίρια και πολλές φορές αναπάντητα κοινωνικο-πολιτισμικά ερωτήματα. Οι αναγνώσεις του έργου του είναι πολυεπίπεδες και ακολουθούν το δημιουργικό του εύρος. Αποδεικνύεται ότι η πρωτοπορία στην Τέχνη μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των πολιτών».

Τέλος, το ΥΠΠΟΑ υπογραμμίζει ότι «η ενεργοποίηση θεσμικών αντανακλαστικών καθίσταται για τον λόγο αυτό αναγκαία, προκειμένου αυτού του είδους η σχέση ανάμεσα στους νεότερους δημιουργούς και ένα διαρκώς πιο ανήσυχο κοινό να ενισχυθεί. Τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα, όπως είναι και η βούληση της Πολιτείας να συμβάλλει αποτελεσματικά σε κάθε επόμενη μέρα των σύγχρονων δημιουργών του ελληνικού σινεμά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL