Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
"Αφροδίτη" για τις εικόνες και την πολιτική των σωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αφροδίτη" για τις εικόνες και την πολιτική των σωμάτων

Ξεκινά σήμερα (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών) το πρότζεκτ “Αφροδίτη*” για την τέχνη, το φύλο, τις εικόνες και την πολιτική των σωμάτων (στη σύγχρονη θεωρία του φύλου, ο αστερίσκος υποδηλώνει τη διεύρυνση των ταυτοτήτων). Πρόκειται για ένα τετραήμερο προβολών, εργαστηρίων και ομιλιών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς) και σε άλλους χώρους. έχοντας ως αφετηρία τον θερινό κινηματογράφο Αφροδίτη, στην περιοχή του Ρουφ, όπου τα προηγούμενα χρόνια είχαν ξεκινήσει ανάλογες δράσεις. Με το πρόγραμμα “Αφροδίτη*” επιχειρείται το ξεκίνημα μιας ετήσιας τοπικής και διεθνούς συνάντησης, που θα εστιάζει στη περιοχή του Ρουφ και στις ομάδες και στους κοινωνικούς χώρους που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν τις τρεις πρώτες μέρες στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς. Την τέταρτη μέρα οι προβολές θα γίνουν στο Πάρκο Ανοίξεως απέναντι από το σινεμά Αφροδίτη και θα περιλαμβάνουν το “Lucky 80’ with Cinenova” (επιλογή ταινιών του αρχείου της Cinenova), μια σειρά ταινιών από το απαγορευμένο / λογοκριμένο φεστιβάλ Pembe Hayat KuirFest της Άγκυρας καθώς και τα βίντεο των LGBTQI+ προσφύγων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων. Παράλληλα, στον χώρο του Beaver, που βρίσκεται δίπλα από τον κινηματογράφο Αφροδίτη, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Ροζάκη. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και τα home videos, κινούμενες εικόνες που δημιουργούν ένα μωσαϊκό από προσωπικές στιγμές σε έναν μη ιδιωτικό χώρο.

Το πρόγραμμα επιμελούνται η Σοφία Ντώνα, αρχιτέκτονας και εικαστικός και επιστημονική συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου τα τελευταία δύο χρόνια, η Σοφία Μπέμπεζα, εικαστικός και θεωρητικός της τέχνης με έδρα τη Ζυρίχη, και η Βασιλεία Στυλιανίδου, εικαστικός και ιδρύτρια του ανεξάρτητου συνεργατικού πρότζεκτ STUDIOvisits Berlin, σε συνεργασία με την ομάδα AMOQA (Athens Museum of Queer Arts), τη γυναικεία κολεκτίβα Beaver, την ομάδα Cinenova (Λονδίνο), το Schwules Museum (Bερολίνο) και το Pembe Hayat KuirFest (Άγκυρα).

Η είσοδος στις προβολές και τις συζητήσεις είναι ελεύθερη με την παραλαβή εισιτηρίων ελεύθερης εισόδου. Τα δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα μία ώρα πριν την έναρξη των προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Δημοτικό Πάρκο Ανοίξεως. Είσοδος: 8.30 μ.μ. Εναρξη προβολών: 9 μ.μ. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://aphroditeproject.org/.

Οι προβολές είναι κατάλληλες για θεατές 18 ετών και άνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL