Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία Film Office στην Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία Film Office στην Θεσσαλονίκη

Την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού και να συνδράμει ο καθένας με όποια μέσα διαθέτει για τη δημιουργία Film Office στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, στην πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε γι' αυτόν τον σκοπό, η οποία πραγματοποιήθηκε, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση -υπό τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων(Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΕΡΤ3 και TV100)- διεξήχθη σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης, στις αρχές του μήνα, υπό τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, με αντικείμενο την αξιοποίηση των χρηματοοικονομικών κινήτρων που προβλέπει ο νόμος 4487/ 2017, ο οποίος ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Στη σημερινή συνάντηση τονίστηκαν από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας ως ιδανικού τόπου προσέλκυσης και εγκατάστασης επενδύσεων στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής. 

Οι συναντήσεις αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία του Film Office, που αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φιλοξενία παραγωγών κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

Κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η ελληνική νομοθεσία προβλέπει επιστροφή 25% για τις δαπάνες παραγωγών που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα, με ανώτατο ποσό επιστροφής τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου στο καθεστώς ενίσχυσης του παρόντος, απαιτείται το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών που υλοποιούνται στην ελληνική επικράτεια να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ για τις εν λόγω δαπάνες, ανεξαρτήτως μεγέθους του φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διευρυμένη συνάντηση στις 3 Νοεμβρίου, ο κ. Κρέτσος είχε αναφερθεί, σε δηλώσεις του, στην προοπτική εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε κόμβο ανάπτυξης της οπτικοακουστικής παραγωγής, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι η πόλη έχει όλες τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL