Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Δ.Σ. Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου / Έκτακτη συνεδρίαση για το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Σ. Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου / Έκτακτη συνεδρίαση για το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Την αντιμετώπιση "των συσσωρευμένων αιτημάτων γύρω από θέματα παραγωγής και αποπεράτωσης ταινιών" έθεσε ως προτεραιότητά του το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην πρώτη συνεδρίασή του, την περασμένη Δευτέρα, όπου συγκροτήθηκε σε σώμα, της οποίας προηγήθηκε συνάντηση των μελών του με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τον διευθυντή του γραφείου της Βαγγέλη Πολίτη - Στεργίου και τη γενική διευθύντρια του Κέντρου Ηλέκτρα Βενάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προγραμματικοί στόχοι του ΕΚΚ όπου ως κοινή συνισταμένη τέθηκε η "επιθυμία μιας νέας αρχής στη λειτουργία του ΕΚΚ, η στενή συνεργασία μεταξύ υπουργείου και Δ.Σ. καθώς και η κατάρτιση ενός προγραμματικού χάρτη σε βάθος τριετίας".

Στη συνεδρίασή του το Δ.Σ. σχετικά με τα συσσωρευμένα αιτήματα "συζήτησε και αποφάσισε πάνω σε όλες τις υπάρχουσες εκκρεμότητες, με στόχο την ομαλοποίηση της κινηματογραφικής παραγωγής της χώρας", καθώς πιστεύει ότι "η αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων και ο επανακαθορισμός των ανάλογων χρονοδιαγραμμάτων συνιστούν ένα θετικό βήμα αποκατάστασης της σταθερότητας και ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής".

Ενημερώθηκε επίσης για το πόρισμα του Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και, "αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα του θέματος", προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση για την Παρασκευή 30 Ιουνίου κατά την οποία "θα καταρτίσει έναν αναλυτικό χάρτη ενεργειών για όλα τα επιμέρους ζητήματα που θέτει το εν λόγω πόρισμα".

Όπως επισημαίνεται τόσο στην ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. του ΕΚΚ όσο και σ' αυτή του υπουργείου Πολιτισμού, "κοινή επιθυμία των μελών του Δ.Σ. είναι η εφαρμογή του νόμου, με γνώμονα την καταστατική υποχρέωση του ΕΚΚ να προασπίζει το δίκαιο της κινηματογραφικής κοινότητας και κάθε μονάδας ξεχωριστά. Ο χειρισμός του ζητήματος αυτού δεν μπορεί να υπόκειται σε πολιτικές εντυπωσιοθηρίας και σε κυνήγι μαγισσών, αλλά απαιτεί νηφάλια και συστηματική εξέταση. Το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δηλώνει ότι θα λειτουργήσει σύμφωνα με αυτές τις αρχές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL