Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Από 14 έως 19 Ιουλίου / Το "διαφορετικό" σινεμά γιορτάζει στην όμορφη Σύρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από 14 έως 19 Ιουλίου / Το "διαφορετικό" σινεμά γιορτάζει στην όμορφη Σύρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF), από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις της περιφέρειας, επιστρέφει από 14 έως 19 Ιουλίου για 5η φορά, με ένα πρόγραμμα διαδοχικών προβολών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να περνά «από ταινία σε ταινία, από εμπειρία σε εμπειρία».

Το πρόγραμμα προβολών και περφόρμανς θα επιμεληθούν διαφορετικοί καλλιτέχνες, συγκεντρώνοντας ταινίες που προέκυψαν από διαφορετικά μοντέλα παραγωγής, από την Ελλάδα και τον κόσμο. Για άλλη μια χρονιά το SIFF συνδέεται με τη Σύρο αξιοποιώντας για τις προβολές του διαφορετικούς χώρους του νησιού, μέσα και έξω από την Ερμούπολη.

Οι χώροι προβολών φέτος θα είναι, μεταξύ άλλων: ο Ταρσανάς, η παραλία Κόμητο, το παλιό βυρσοδεψείο, ο θερινός κινηματογράφος «Παλλάς», η αυλή της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, το ντράιβ ιν στην Ποσειδωνία, το λατομείο της Σύρου...

Στο φετινό πρόγραμμα με τίτλο «Cracking Up» - μια φράση που παραπέμπει τόσο στο διαταραγμένο όσο και στο ξεκαρδιστικό, αλλά και σε κάθε τι που γκρεμίζει τη σταθερή αντίληψή μας για την «κανονικότητα», έχουν επιλεγεί ταινίες που μας καλούν να ξανασκεφτούμε τα όρια του κινηματογράφου.

Επίσης, η φετινή διοργάνωση δίνει «λευκή επιταγή» στη σκηνοθέτιδα της αβάν - γκαρντ Μάρθα Κόλμπουρν προκειμένου να παρουσιάσει τις δικές της επιλογές.

Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει οπτικοακουστική παράσταση από τους Elektronik Meditation, μια συνεργασία του Γιάννη Αναστασάκη και της Σαβίνας Γιαννάτου.

Ο μουσικός παραγωγός Υβ Τιμόρ παρουσιάζει τη μουσική που έγραψε έπειτα από ανάθεση του SIFF για την προβολή της κλασικής ιαπωνικής βωβής ταινίας «Μια σελίδα τρέλας» του Τεϊνοσούκε Κινουγκάσα (1926).

Το Φεστιβάλ Σύρου θα κλείσει σε μια πολύ ιδιαίτερη τοποθεσία, στο λατομείο του νησιού, με μια περφόρμανς εμπνευσμένη από την ινδονησιακή παράδοση του «γκαμελάν». Συμμετέχουν ο Άντης Σκορδής, η ορχήστρα Γκαμελάν της Σύρου, ο Μάικ Κούπερ και ο Ξαβιέ Κερέλ. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, βασίζεται στην υποστήριξη και συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και άλλων τοπικών και διεθνών φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL