Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Η ΕΡΤ πυλώνας κινηματογραφικής παραγωγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΡΤ πυλώνας κινηματογραφικής παραγωγής

Σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ απέσπασαν παραγωγές της ΕΡΤ, γεγονός που αναδεικνύει τη δημόσια τηλεόραση σε ουσιαστικό πυλώνα στήριξης και διαμόρφωσης της κινηματογραφικής παραγωγής στη χώρα μας. Πρόκειται για δύο ταινίες στις οποίες η ΕΡΤ είναι συμπαραγωγός, συμμετέχοντας μέσω του προγράμματος του 1,5% για την ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφικής Παραγωγής και για ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ.

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γιάννης Καστρίτσης: Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του», το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Fine Arts Film Festival στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του εικαστικού Γιάννη Καστρίτση και ταυτόχρονα ένα καθηλωτικό ταξίδι σε έναν πρωτογενή κόσμο εικόνων, πραγμάτων και ανθρώπινων μορφών.

Η ταινία στην οποία η ΕΡΤ είναι συμπαραγωγός είναι του Γάλλου σκηνοθέτη Tony Gatlif, με τίτλο «Djam», η οποία θα συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών.

Η δεύτερη ταινία, με τίτλο «Ο γιος της Σοφίας», της Ελίνας Ψύκου, απέσπασε το Best International Narrative στο Φεστιβάλ Tribeca, με πρόεδρο της επιτροπής τον Γουίλεμ Νταφόε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL