Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
"Φρούριο" το Φεστιβάλ Καννών που ξεκινά αύριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Φρούριο" το Φεστιβάλ Καννών που ξεκινά αύριο

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκινά αύριο Τετάρτη το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα εβδομηντάχρονα κινδυνεύουν να συνθλιβούν από τον φόβο και τη διαρκή απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στο «άνοιγμα» της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί μια γαλλική παραγωγή «Les Fantômes d' Ismaël» του Αρνό Ντεπλεσέν, με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ και τον Ματιέ Αμαλρίκ. Μια «σινεφιλική» ματιά, η ιστορία ενός σκηνοθέτη που τα γυρίσματα της νέας του ταινίας ανατρέπονται όταν μια παλιά του αγάπη εισβάλλει ξανά στη ζωή του.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The killing of a sacred deer», με πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φάρελ, τη Νικόλ Κίντμαν και την Αλίσια Σιλβερστόουν, συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι στις Κάννες θα βρίσκεται και η Αθηνά Τσαγγάρη συμμετέχοντας στην κριτική επιτροπή της Cinefondation για τις ταινίες μικρού μήκους με πρόεδρο τον Ρουμάνο σκηνοθέτη Κριστιάν Μουντζίου.

Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών συμμετέχει η μικρού μήκους ταινία «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά, που θα κάνει στις Κάννες παγκόσμια πρεμιέρα.

Το «Δεκαπενθήμερο» ανοίγει φέτος με την ταινία της Κλερ Ντενί «Un Beau Soleil Interieur», με τους Ζιλιέτ Μπινός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Ξαβιέ Μποβουά, η οποία βασίζεται στα «Αποσπάσματα ερωτικού λόγου», το βιβλίο του Ρολάν Μπαρτ που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετιας του `70.

Στις Κάννες επιστρέφει ο Ρόμαν Πολάνσκι, αυτή τη φορά εκτός συναγωνισμού, με την ταινία «Based on a True Story». Ψυχολογικό θρίλερ, με αφετηρία το μυθιστόρημα της Ντελφίν ντε Βιγκάν, «D’après une Histoire Vraie»: Μια συγγραφέας, μετά την έκδοση του τελευταίου της βιβλίου αντιμετωπίζει προβλήματα με μια εμμονική αναγνώστριά της. Πρωταγωνιστεί ο σύζυγος του Πολάνσκι, Εμανουέλ Σενιέ, μαζί με τους Εύα Γκριν, Βενσάν Περέζ.

Από τη Ρωσία έρχεται στις Κάννες ο Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ με το «Χωρίς αγάπη», ιστορία ενός ζευγαριού που χωρίζει μετά την εξαφάνιση του έφηβου γιου τους.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Σοφία Κόπολα θα παρουσιάσει στην Κρουαζέτ το «Τhe Beguiled», ριμέικ της ομώνυμης ταινίας που είχε γυρίσει ο Ντον Σίγκελ στα 1971. Σε ένα οικοτροφείο κοριτσιών στη Βιρτζίνια, στη διάρκεια του αμερικανικού Εμφυλίου, κάθε «ισορροπία» ανατρέπεται, όταν φτάνει ένας τραυματισμένος στρατιώτης...

Το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε μοιάζει να είναι ήδη φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα -αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα είναι ο τρίτος Φοίνικας για τον Αυστριακό. Ξανά μαζί σε ταινία του Χάνεκε η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, και αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης -φιλόσοφος βάζει στο «στόχαστρο» την προσφυγική κρίση στο Καλέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL