Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Ελληνική ταινία για την ακροδεξιά βία ταξιδεύει στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνική ταινία για την ακροδεξιά βία ταξιδεύει στην Ευρώπη

"Red Hulk" της Ασημίνας Προέδρου.

Στο σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ευρώπης θα ταξιδέψει η ταινία "Red Hulk" της Ασημίνας Προέδρου, που ήδη έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ της Δράμας. Η ταινία θα συμμετάσχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 36oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Η ταινία, που έχει ήδη αποσπάσει τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2013 (ανάμεσά τους και το Α' Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) και το Α' Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013, "αναδεικνύει" το καυτό πρόβλημα της ακροδεξιάς βίας, μέσα από την ιστορία ενός νέου, που υποτίθεται ότι σπουδάζει, αλλά του λείπουν νόημα, αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή...

Γεμίζει το κενό ως Red Hulk, όπως είναι γνωστός στον σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του… Ώσπου η εμπλοκή του σ' ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές…

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος.

Ακόμη, στο πλαίσιο του Euroconnection Forum που πραγματοποιείται στο Κλερμόν Φεράν (φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ευρώπη), συμμετέχει από ελληνικής πλευράς η σκηνοθέτις Σύνη Παππά με το πρότζεκτ "Whack" σε παραγωγή της Margot Filmhouse του Βαγγέλη Φακίνου.

Το "Whack" λαμβάνει χώρα σε ένα δυστοπικό αθηναϊκό τοπίο στο εγγύς μέλλον. Κατά το έτος 2027, η αυτοκτονία, που έχει εξαπλωθεί ως τάση απελπισίας σε ολόκληρη την πόλη, κηρύσσεται παράνομη. Το κράτος τη θεωρεί εγκληματική πράξη και φυλακίζει όσους προσπαθούν να αυτοκτονήσουν. Η κάμερα ακολουθεί μια εικοσιτετράωρη αναζήτηση σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Είναι ένα υπαρξιακό ταξίδι σε έναν τόπο όπου ο τρόμος είναι η ίδια η ζωή και οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιθυμία παρά να πεθάνουν.

Η φετινή διοργάνωση του Κλερμόν Φεράν φιλοξενεί 162 ταινίες σε όλα τα προγράμματα από ένα σύνολο 8.214 ταινιών που υποβλήθηκαν για συμμετοχή. Ωστόσο, όλες οι ταινίες που κατέθεσαν αίτηση να συμμετάσχουν θα είναι προσβάσιμες στους επαγγελματίες του χώρου, μέσω της Αγοράς του Φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL