Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Ο Αλφόνσο Κουαρόν, καλύτερος σκηνοθέτης της χρονιάς για το "Gravity"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλφόνσο Κουαρόν, καλύτερος σκηνοθέτης της χρονιάς για το "Gravity"

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας της Ένωσης Σκηνοθετών της Αμερικής για το "Gravity" πήρε ο Αλφόνσο Κουαρόν. Στη φωτογραφία δίνει οδηγίες στους πρωταγωνιστές της ταινίας, Σ. Μπούλοκ και Τζ. Κλούνεϊ

Το φιλμ «Whipalsh» του Ντέμιεν Σαζέλ απέσπασε το μεγάλο βραβείο στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, το φεστιβάλ "εναλλακτικού" κινηματογράφου που ίδρυσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού σπουδαστή της τζαζ και στο Sundance έγινε δεκτό με θετικά σχόλια, αποσπώντας ταυτόχρονα και το βραβείο κοινού. Το βραβείο ντοκιμαντέρ απέσπασε το «Rich Hill» των Τρέισι Ντροζ Τράγκος και Άντριου Ντροζ Παλέρμο, που περιγράφει τη ζωή τριών αγοριών σε μια επαρχιακή πόλη. Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Κάτερ Χοντιέρν για το «Fishing Without Nets», ιστορία ενός Σομαλού πειρατή. Το βραβείο σεναρίου δόθηκε στο «The Skeleton Twins» του Κρεγκ Τζόνσον, ταινία που εστιάζει στις προβληματικές σχέσεις δύο αδελφών.

Τα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών

Την Κυριακή απονεμήθηκαν και τα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών της Αμερικής στο Λος Άντζελες, με τον Αλφόνσο Κουαρόν να κερδίζει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το "Gravity". Η παράδοση ορίζει ότι ο βραβευμένος από την Ένωση Σκηνοθετών κερδίζει και το Όσκαρ σκηνοθεσίας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, το βραβείο σκηνοθεσίας τηλεοπτικής ταινίας κέρδισε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ για το «Behind the Candelabra», που αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες του Λιμπεράτσε. Το βραβείο σκηνοθεσίας ντοκιμαντέρ κέρδισε ο Γιεχάμ Νουχάιμ για το «The Square». Το βραβείο σκηνοθεσίας δραματικής τηλεοπτικής σειράς κέρδισε ο Βινς Γκίλιγκαν για το «Breaking Bad». Το βραβείο σκηνοθεσίας κωμικής τηλεοπτικής σειράς κέρδισε η Mπεθ ΜακΚάρθι - Μίλερ για το «30 Rock».

Στα 65 χρόνια που η Ένωση Σκηνοθετών της Αμερικής δίνει τα βραβεία της, μόνο επτά φορές το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας που απονέμει δεν έχει συμπέσει με αυτό των Όσκαρ. Μία από αυτές τις επτά φορές ήταν πέρυσι, όταν ο Μπεν Άφλεκ που κέρδισε το βραβείο των σκηνοθετών για την «Επιχείρηση: Argo» δεν κέρδισε το Οσκαρ σκηνοθεσίας αφού δεν ήταν καν υποψήφιος σε αυτήν την κατηγορία. Εφέτος όμως ο Αλφόνσο Κουαρόν είναι υποψήφιος και στα Όσκαρ μαζί με τους Στιβ Μακ Κουίν («12 χρόνια σκλάβος»), Αλεξάντερ Πέιν («Nebraska»), Ντέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός αισιοδοξίας») και Μάρτιν Σκορσέζε («Ο λύκος της Wall Street»).

Αμφίρροπη παραμένει η "αναμέτρηση" για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, καθώς το «Gravity» και το «12 χρόνια σκλάβος» μοιράστηκαν το βραβείο των παραγωγών, που θεωρείται "βαρόμετρο" για την τελική έκβαση της ψηφοφορίας στους κόλπους της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL