Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ντοκιμαντέρ για τον πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κ.Κάπερνικ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντοκιμαντέρ για τον πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κ.Κάπερνικ

Το κεντρικό πρόσωπο σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix θα αποτελέσει ο πρώην σταρ του NFL, Κόλιν Καπερνικ οποίος έγινε σύμβολο του αντιρατσιστικού κινήματος, όταν το 2016 και κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, γονάτισε διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων.

Σημειώνεται ότι έκτοτε, ο εκ των κορυφαίων παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου, δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η σειρά που ονομάσθηκε «Colin in Black & White», με σκηνοθέτιδα την Αβα Ντουβερνάϊ, επικεντρώνεται στην περίοδο όπου ο Κάπερνικ ήταν μαθητής και φοιτητής και κατά την διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε η ακτιβιστική του δράση. Μάλιστα, ο Κάπερνικ θα είναι και ο αφηγητής της ιστορίας του.

«Εξετάζουμε τις φυλετικές συγκρούσεις που αντιμετώπισα ως μαύρος, ο οποίος υιοθετήθηκε σε μια λευκή κοινότητα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου στο σχολείο», δήλωσε σχετικά ο Κ.Κάπερνικ και πρόσθεσε ότι «πολύ συχνά βλέπουμε το φυλετικό ζήτημα και τις ιστορίες των μαύρων που αντιμετωπίζονται με λευκό φακό. Ο στόχος μου είναι να δώσω μια νέα προοπτική στις διαφορετικές πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αβα Ντουβερνάι, διακρίθηκε πέρυσι με τη σειρά «When They See Us», εμπνευσμένη από μία υπόθεση βιασμού στο Central Park, που οδήγησε σε -λαθεμένη απόφαση φυλάκισης πέντε εφήβων, τεσσάρων Αφροαμερικανών και ενός Ισπανόφωνου, οι οποίοι καταδικάστηκαν μετά από ομολογίες που ελήφθησαν υπό πίεση και ελλείψει φυσικών αποδεικτικών στοιχείων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL