Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην Αθήνα για τη νέα του ταινία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γιώργος Λάνθιμος στην Αθήνα για τη νέα του ταινία

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμα Στόουν

Στα πάτρια εδάφη βρίσκεται ο δημοφιλής και πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, καθώς άρχισε τα γυρίσματα της νέας μικρού μήκους ταινίας του με την Έμα Στόουν και τον Ντέμιεν Μπονάρ, σε δικό του σενάριο και παραγωγή.

Πρόκειται για την ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ που πραγματοποιείται δεύτερη στη σειρά, ενταγμένη στο πρόγραμμα εικαστικών εγκαταστάσεων «The Artist on the Composer».

Η παραγωγή, που υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ, θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23 και 27 Μαΐου.

Στην ταινία τα σκηνικά υπογράφει η Άννα Γεωργιάδου, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Θοδωρής Μιχόπουλος και το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Το τριετές πρόγραμμα «The Artist on the Composer», που παρουσίασε πέρυσι τον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη, διασυνδέει πρωτοπόρους, σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

«Νimic»: σε μικρότερο φορμάτ...

Την ίδια ώρα η μικρού μήκους, αινιγματική ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη με τίτλο «Νimic», σε σενάριο γραμμένο από κοινού με τον Ευθύμη Φιλίππου και με πρωταγωνιστές τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά, κάνει απόψε πρεμιέρα, αποκλειστικά στον κινηματογράφο "Δαναό". Πρόκειται για τη μοιραία συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με μία άγνωστη γυναίκα στο μετρό, που θα καθορίσει τη ζωή του.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε μικρότερο φορμάτ, το οποίο, αν και αποτελεί συχνά πρόκληση, σε ανταμείβει» δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος αναφερόμενος στο «Nimic», εξηγώντας πως αναπτύχθηκε ένα σενάριο ξεκινώντας από μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. «Απολαύσαμε τη δημιουργική ελευθερία που μας δόθηκε κατά τη διάρκεια υλοποίησης. Είναι πάντα συναρπαστικό να σε ενθαρρύνουν να σκέφτεσαι αντισυμβατικά και να παλεύεις με ιδέες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον» πρόσθεσε.

Η δωδεκάλεπτη ταινία, που θα προβάλλεται πριν από την ταινία «Ο Φάρος» του Ρόμπερτ Έγκερς, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και αργότερα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» καθώς και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL