Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Για 13η χρονιά το Animasyros
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για 13η χρονιά το Animasyros

To Animasyros, το μεγαλύτερο φεστιβάλ animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου, με κεντρική θεματική Animation is Great! Στη φετινή του διοργάνωση θα τιμήσει τη σκηνή animation της Βρετανίας, που μεταξύ άλλων έχει επηρεάσει και τον μεγάλο Χαγιάο Μιγιαζάκι. Καλεσμένοι animators και εκπαιδευτικοί από σχολές animation της Βρετανίας θα βρεθούν στην Αθήνα και τη Σύρο για masterclasses στο πλαίσιο της Αγοράς.

Με τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους (βραβείο κοινού) καθώς και το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, K.ID.S.), το Animasyros13 φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, για τη 13η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες την Τσεχία, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και το Μεξικό, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Μεξικού.

Φέτος η Αγορά διοργανώνει σε συνεργασία με τη MIFA - Animation du Monde ένα τετραήμερο εργαστήριο προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί τόσο στην Αθήνα όσο και στη Σύρο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Το εργαστήριο Animation du Monde θα διευθύνουν η Ζεραλντίν Μπασέ (Head of Projects, MIFA) και η παραγωγός Κορίν Ντετόμπ του γαλλικού στούντιο animation Folimage. Το project που θα διακριθεί θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Annecy 2021 και θα παρουσιαστεί στο MIFA pitches, μπροστά σε κοινό με περισσότερους από 200 επαγγελματίες του χώρου. Ακόμη, για 4η συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία animation. Μουσικοί συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να «ντύσουν» με τη δική τους πρωτότυπη σύνθεση την ταινία μικρού μήκους «Το παραμύθι του νερού» του σκηνοθέτη και δημιουργού ταινιών animation Νίκου Ραδαίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον σύνδεσμο megaron.gr/cinemusic. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL