Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
'Έφοδος" των μικρομηκάδων στην Ταινιοθήκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

'Έφοδος" των μικρομηκάδων στην Ταινιοθήκη

«Index» του Νικόλα Κολοβού

«Τόπο στους μικρομηκάδες!» λέει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος για δεύτερη χρονιά και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., εγκαινιάζει τον κύκλο προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους προβάλλοντας επτά ξενόγλωσσες μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων ετών που υπογράφουν Ελληνες (ή ελληνικής καταγωγής) σκηνοθέτες. Πόκειται για ταινίες στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα δανέζικα και τα αραβικά, οι οποίες απέσπασαν κορυφαία βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ όπου προβλήθηκαν, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους και ο Χρυσός Διόνυσος του φετινού Φεστιβάλ Δράμας, το «Index» του Νικόλα Κολοβού, αλλά και το «Olla» της Αριάν Λαμπέντ, με πρωταγωνίστρια την Ρομάνα Λόμπατς, που έκανε την πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του τελευταίου Φεστιβάλ Καννών. Μετά την προβολή των ταινιών ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές που θα είναι παρόντες.

Με το πρόγραμμα «Τόπο στους Μικρομηκάδες!» η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φιλοδοξεί να δώσει βήμα στους μικρομηκάδες στην Αθήνα και μέσω τακτικών αφιερωμάτων στο έργο τους (όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά και περασμένων δεκαετιών) να αναδείξει τη δυναμική ενός είδους ακόμα άγνωστου στο ευρύ κοινό. Μετά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων προγραμμάτων, θα συνεχίσει τον μηνιαίο κύκλο προβολών όλη τη σεζόν.

Αναλυτικά θα προβληθούν οι ταινίες: “Calling” της Αρ. Αναστασιάδου, “Ghost in the Machine” του Ολιβερ Κριμπά, “Signed Agreement” της Νικολέτας Λεούση, ‘‘Sailor’’ του Γαβριήλ Τζάφκα, «Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου, «Ιndex» του Νικόλα Κολοβού, “Olla” της Αριάν Λαμπέντ.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στη σελίδα της Ταινιοθήκης στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL