Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χοακίν Φίνιξ: Μετά τη βράβευσή του πήγε σε διαμαρτυρία έξω από σφαγείο

Ο Χοακίν Φίνιξ, μετά τη βράβευσή του από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών για την ερμηνεία του στο «Τζόκερ», αντί για το καθιερωμένο πάρτι επέλεξε να δώσει το "παρών", με το σμόκιν, σε μια ακτιβιστική διαμαρτυρία κατά της σφαγής γουρουνιών, μόλις 15 λεπτά από το Shrine Auditorium στο Λος Άντζελες, όπου έγινε η απονομή των βραβείων.

Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τη Los Angeles Animal Save, τη μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση στο Λος Άντζελες, η οποία πραγματοποιεί συχνά τέτοιες -ειρηνικές- διαμαρτυρίες έξω από σφαγεία και εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος.

Ο Χοακίν Φίνιξ βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους ακτιβιστές όταν ξεφόρτωσαν το κοπάδι των γουρουνιών που προοριζόταν για την πρωινή σφαγή.

«Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τα βασανιστήρια και την αγωνία των ζώων στις διαδικασίες σφαγής των εργοστασίων κρέατος. Εγώ στέκομαι εδώ ως μάρτυρας. Οφείλω να είμαι εδώ» δήλωσε στο CNN ο Φίνιξ, που και στο παρελθόν έχει δραστηριοποιηθεί για το θέμα.

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα και να το αποκαλύψουμε στο κοινό ακριβώς όπως είναι. Μάς έχουν πουλήσει την εικόνα των ευτυχισμένων ζώων στις φάρμες, βάζουν ετικέτες στα πακέτα με τον κιμά, και είναι ένα ψέμα. Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια και είναι υποχρέωσή μας να την πούμε».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις