Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Στην Ταινιοθήκη το 10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Ταινιοθήκη το 10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος κλείνει τα 10 του χρόνια και συνεχίζει από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου να φέρει σε επαφή το κοινό με ταινίες νέων σκηνοθετών που πειραματίζονται σε καινούργιες μορφές αφηγήσεις.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Tαινιοθήκη και στο Exile Room.

Το φετινό Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 9 ταινίες σκηνοθετών από την Αλγερία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία κ.ά, που επιχειρούν να διερευνήσουν προβλήματα ταυτότητας, εντάσεις σε πολυπολιτισμικές κοινωνίας, ή τις συνέπειες της κρίσης στην σημερινή νεολαία, ενώ συχνά φέρνουν στο προσκήνιο αυτούς που βρίσκονται στο περιθώριο των κοινωνιών τους.

Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος συγκροτούν οι Χέιντεν Γκεστ (αμερικανός καθηγητής, διευθυντής του Κινηματογραφικού Αρχείου του Χάρβαρντ), Βασίλης Κ. Καραμητσάνης (πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, πρόεδρος ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (διακεκριμένος έλληνας σκηνοθέτης), Irena Bilic (γαλλοσέρβα σκηνοθέτης και διευθύντρια του Φεστιβάλ L'Europe autour de l'Europe στο Παρίσι), Γκαέλ Τζόουνς (γαλλίδα παραγωγός).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL