Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
"Η περαστική" στο θέατρο "Εκστάν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η περαστική" στο θέατρο "Εκστάν"

Μια πρωτότυπη, σύγχρονη, δραματική κομεντί, "Η περαστική" του Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Ζαν - Πολ Ντενιζόν, παρουσιάζεται απόψε και τα δύο επόμενα Σάββατα του Μαΐου στο θέατρο "Εκστάν, ολοκληρώνοντας τις παραστάσεις του. Έργο το οποίο ο για χρόνια συνεργάτης του Πίτερ Μπρουκ έγραψε για δύο πρόσωπα, “Η περαστική”, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου, παρουσιάζει τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που ξαναβρίσκονται μετά από είκοσι χρόνια χωρισμού. Εκείνος συγγραφέας, εκείνη ηθοποιός. Μια σχέση κάτω από το βάρος του χρόνου. Η ζωή τους ανάμεσα στο τώρα, το άλλοτε και το γήρας που πλησιάζει. Μια ιστορία καθημερινή και πανανθρώπινη για την αγάπη και την επιστροφή, τη συνάντηση αλλά και την εκ νέου αναχώρηση.

Το έργο, ένας προβληματισμός πάνω στην ίδια μας τη ζωή και τις αποφάσεις μας, γεμάτο τρυφερότητα, ευαισθησία και χιούμορ, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του το Σάββατο 18 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο "Εκστάν", επί της οδού Καυταντζόγλου 5. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν - Πολ Ντενιζόν τιμήθηκε από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου με το Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου 2018 για τη σκηνοθεσία του στις «Καρέκλες» του Ιονέσκο που παίζονταν για δύο συνεχείς σεζόν στο "Εκστάν". Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκαν και οι πρωταγωνιστές της παράστασης Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου.

Ο Ιονέσκο απεικονίζει στις "Καρέκλες" με σουρεαλιστικό και κωμικό τρόπο έναν αποκτηνωμένο κόσμο με μηχανικούς χαρακτήρες σαν μαριονέτες, εκφράζοντας το αίσθημα της αποξένωσης, την αδυναμία και τη ματαιότητα επικοινωνίας παρωδώντας τον κομφορμισμό της αστικής τάξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL