Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκκληση για τη διάσωση του θεάτρου "Σφενδόνη"

Ανοιχτή επιστολή της Αννας Κοκκίνου στον πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η ηθοποιός Άννα Κοκκίνου ζητώντας την παρέμβασή του για τη διάσωση του θεάτρου της "Σφενδόνη", καθώς, όπως αναφέρει, την προσεχή Τρίτη 19 Φεβρουαρίου της γίνεται έξωση λόγω συσσωρευμένων ενοικίων. Για τη διάσωση του θεάτρου είχαν έως χθες το απόγευμα υπογράψει περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι από τον χώρο της τέχνης και της διανόησης, όπως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ποιητές, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, δημοσιογράφοι κ.ά

“Κύριε πρωθυπουργέ, φροντίσατε ώστε οι άνθρωποι να μη χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Εγώ σε ποιο σπίτι να πάω; Εγώ αυτό το σπίτι έχτισα” αναφέρει η γνωστή ηθοποιός στη συγκινησιακά φορτισμένη επιστολή της, κάνοντας λόγο για “τεράστια αδικία κι ένα σκάνδαλο”. Κάνει γνωστό πως νοίκιασε τριάντα χρόνια πριν, από το Ίδρυμα Κουτλίδη στο οποίο ανήκε, “μια γκρεμισμένη αποθήκη χωρίς στέγη". Διευκρινίζει μάλιστα πως “για τον σκοπό αυτόν πούλησε το μοναδικό της σπίτι και κινητοποίησε όλη την πνευματική Αθήνα. Συστάθηκε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία και συνέδραμαν όλοι, με δουλειά και χρήματα, για να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό που χρειαζόταν”.

Η ηθοποιός δεν παραλείπει να κάνει ακόμα και αυτοκριτική ομολογώντας: “Και στον ενθουσιασμό μου ή στην άγνοιά μου υπέγραψα ιδιαιτέρως επαχθείς όρους (προσαύξηση 20% ανά διετία), που έγιναν επαχθέστεροι όταν ήρθε η κρίση. Αν και υπήρχε ήδη εδώ και τρία χρόνια μελέτη από εκτιμητή του υπουργείου Οικονομικών για μείωση του ενοικίου, αυτή η μείωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ” . Η Άννα Κοκκίνου, αφού εξηγεί πως “ούτε πλούτισε ούτε εκμεταλλεύτηκε το θέατρο αυτό και την Τέχνη της φτηνά και υπολογιστικά", καταλήγει λέγοντας πως μετά από δεκαετίες στο θέατρο δεν έχει το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο.

Απευθυνόμενη και πάλι στον πρωθυπουργό, κλείνει την επιστολή της, που δημοσιεύτηκε στη "Lifo", ζητώντας του να της συμπαρασταθεί "μαζί με τους ανθρώπους της καλλιτεχνικής και πνευματικής Αθήνας, που προσυπογράφουν αυτή την ανοιχτή επιστολή, ώστε να μη σιωπήσει για πάντα το έατρο 'Σφενδόνη'”.

Δείτε όλα τα σχόλια