Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ο Ιβάν Βασίλιεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ιβάν Βασίλιεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένας από τους κορυφαίους χορευτές του κόσμου, ο Ιβάν Βασίλιεφ, εμφανίζεται απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνοδευόμενος από ορισμένους από τους σημαντικότερους σολίστες, ομοτέχνους του των Μπαλέτων Μπολσόι, των Εθνικών Μπαλέτων της Ουγγαρίας και των Μπαλέτων Έσσεν της Γερμανίας.

Ο Βασίλιεφ επιμελείται για πρώτη φορά ως χορογράφος για το ελληνικό κοινό, μια σειρά από ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου όπως ο Κουρσάρος, ο Σπάρτακος, ο Δον Κιχώτης κ.ά.

Τολμηρός, εκφραστικός, με άρτια τεχνική και πηγαίο φυσικό ταλέντο, ο Ιβάν Βασίλιεφ επιβεβαιώνει σε κάθε εμφάνισή του ότι δεν έχει κατακτήσει τυχαία τον τίτλο του Super Star του χορού. Στα 29 του χρόνια και με αμέτρητες συμμετοχές σε παραστάσεις και φεστιβάλ, βρίσκεται στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του και κάθε εμφάνισή του θεωρείται μέγα χορευτικό γεγονός.

Όλες οι μεγάλες σκηνές του κόσμου -από το Κόβεν Γκάρντεν και τα Μπολσόι μέχρι τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης- προγραμματίζουν εμφανίσεις του, τα εισιτήρια των οποίων, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γίνονται ανάρπαστα.

Σε κάθε εμφάνισή του τον Ιβάν Βασίλιεφ ακολουθούν έπαινοι και χαρακτηρισμοί κριτικών όπως “Το αγόρι που μπορεί να πετάξει”, “Ιβάν ο υπέροχος”, “ρωσικός πύραυλος”, “διάδοχος του Νουρέγιεφ”, “διάδοχος του Μπαρίσνικοφ”, “ο πρώτος των πρώτων”, “ο μεγαλύτερος χορευτής της γενιάς του”. Χαρακτηρισμοί που τοποθετούν τον Βασίλιεφ στην κορυφή της ερμηνευτικής πυραμίδας του κλασικού μπαλέτου.

Οι δύο παραστάσεις απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελούν μια μοναδική εμπειρία χορού και μια πραγματική σύνοδο αστεριών. Οι παραστάσεις θα αρχίσουν και τις δύο ημέρες στις 8.30 μ.μ. και τα εισιτήρια τιμώνται από 40 έως και 100 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL