Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Εθνικό Θέατρο / Στάση εργασίας και ακύρωση παραστάσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Θέατρο / Στάση εργασίας και ακύρωση παραστάσεων

Με βασικό αίτημα την εφαρμογή της υπογεγραμμένης ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Rex και πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων η εφαρμογή της ΣΣΕ“λιμνάζει εδώ και δυο μήνες", ενώ επισημαίνουν πως “δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές σε έναν παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό που μπαίνει τροχοπέδη στη συλλογική διαπραγμάτευση. Μια διαδικασία ακύρωσης συμφωνιών από θεσμούς, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, αλλά έχουν τον τελικό λόγο, μετατρέποντας την ίδια τη διαπραγμάτευση σε θεατρικό παιχνίδι και την πολυδιαφημισμένη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων".

Ως αποτέλεσμα της στάσης εργασίας ακυρώνονται όλες οι αποψινές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και συγκεκριμένα οι “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε”, βασισμένη σε ένα θέμα του Λουίτζι Πιραντέλο στην Κεντρική Σκηνή, “Ξύπνα, Βασίλη” του Δημήτρη Ψαθά στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και “Τίμων ο Αθηναίος” των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Θέατρο Rex, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ο ορφανός Τζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή, στις 5.30 μ.μ.

Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις που ακυρώνονται μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και Ίντερνετ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL