Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Μια μεγάλη βραδιά για το θέατρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια μεγάλη βραδιά για το θέατρο

Το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης απένειμε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Από αριστερά οι Άκης Σακελλαρίου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θοδωρής Αμπαζής (αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου), Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Τάρλοου και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

Σε μια επετειακή βραδιά, αφιερωμένη στα είκοσι χρόνια του θεσμού, απονεμήθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού από το περιοδικό "Αθηνόραμα".

Το «Παιχνίδι της σφαγής» αναδείχθηκε καλύτερη παράσταση της χρονιάς συγκεντρώνοντας συνολικά έξι βραβεία, μεταξύ αυτών και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γιάννη Κακλέα. Το δεύτερο βραβείο καλύτερης παράστασης δόθηκε στον “Αρίστο" και το τρίτο μοιράστηκαν η “Αγριόπαπια” και οι “Ήρωες". Το δεύτερο βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Δημήτρη Τάρλοου και το τρίτο στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για τον «Φάρο». Στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο δόθηκε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για «Το τίμημα», ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος παρέλαβε το δεύτερο βραβείο για τον «Φάρο» και το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν οι τρεις πρωταγωνιστές στους “Ήρωες” Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πιατάς και Γιάννης Φέρτης.

Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Ελένη Ουζουνίδου για τον «Αρίστο», δεύτερο στη Ρένη Πιττακή για το «Misery» και τρίτο στην Ιωάννα Παππά για τον «Άμλετ»

Το πρώτο βραβείο σκηνογραφίας μοιράστηκαν οι Σάκης Μπιρμπίλης και Γιάννης Κακλέας για το «Το παιχνίδι της σφαγής», το δεύτερο παρέλαβε ο Γιώργος Χατζηνικολάου για το «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» και το τρίτο ο Μανόλης Παντελιδάκης για το «Μαντάμ Σουσού». Στην ενδυματολογία βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο η Ελένη Μανωλοπούλου για «Το παιχνίδι της σφαγής», με το δεύτερο τιμήθηκαν οι Νίκος Χαρλαύτης και Σοφία Νικολαϊδη για το «Μαντάμ Σουσού» και το τρίτο παρέλαβε η Κλερ Μπρέισγουελ για το «Καντίντ ή Η αισιοδοξία».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν ο νικητής στην κατηγορία μουσική σύνθεση για το «Duende». Με το δεύτερο βραβείο τιμήθηκε ο Σταύρος Γασπαράτος για «Το παιχνίδι της σφαγής» και με το τρίτο η Nalyssa Green για την «Αγριόπαπια». Στον σχεδιασμό φωτισμού νικητής αναδείχθηκε ο Αλέκος Αναστασίου για την «Αγριόπαπια», με το δεύτερο βραβείο τιμήθηκε ο Σάκης Μπιρμπίλης για το «Παιχνίδι της σφαγής» και με το τρίτο η Σοφία Αλεξιάδου για το «Καντίντ ή Η αισιοδοξία». Στον σχεδιασμό ήχου το βραβείο απονεμήθηκε στον Μίνω Μάτσα για τον «Φάρο». Τα βραβεία απένειμαν μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και πέντε πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL