Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
"Δεν κάνουμε εκπτώσεις, ειδικά με την κρίση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν κάνουμε εκπτώσεις, ειδικά με την κρίση"

Αναμνηστική φωτογραφία με τους συντελεστές του φετινού προγράμματος

Ένα μωρό στην αγκαλιά της μάνας του, της γνωστής χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη, σημάδι γούρικου ποδαρικού, μας υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι στην είσοδο της μεγάλης σκηνής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για την ανακοίνωση του νέου προγράμματος. “Δεν κάνουμε εκπτώσεις, ειδικά με την κρίση”, υποστήριξε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανοίγοντας την παρουσίαση του πλούσιου και ενδιαφέροντος προγράμματος των 26 παραστάσεων που δημοσιοποίησε ο Μίλτος Σωτηριάδης και παρουσίασαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες. “Το Θέατρο του Νέου Κόσμου άντεξε και οι καλλιτέχνες αμείβονται. Αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και το κράτος να στηρίζει την τέχνη, θα μιζερεύουν τα πράγματα”, πρόσθεσε με νόημα.

Για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ελεύθερη αγορά μίλησε κι ο Μίλτος Σωτηριάδης, παρουσιάζοντας τόσο το πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου όσο και του “Τζένη Καρέζη” την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου ανέλαβε από αυτόν τον χειμώνα. Επέμεινε πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί και τα μικρά θέατρα ρεπερτορίου στην Αθήνα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, “γι' αυτό και υπάρχει ανάγκη να βρούμε νέες λύσεις και νέους δρόμους για καλό θέατρο με ανθρώπινες συνθήκες”, πρόσθεσε και κάλεσε στη σκηνή μία μια τις ομάδες των έργων.

Την αρχή κάνει στις 3 Οκτωβρίου η “Γρανάδα” του Γιάννη Καλαβριανού και ακολουθούν : “Η νύχτα των δολοφόνων” σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη (5/10), “Χοηφόροι” σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη (5/10), “Αρίστος” σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου (8/10), “Η Αφροδίτη με τη γούνα” σε σκηνοθεσία Σπύρου Κυριαζόπουλου, (8/10), “Οι Δούλες” του Ζενέ σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις (11/10), “Μόλλυ Σουήνη” σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη (15/10), “Βινύλιο” της Άννας Μιχελή (7/12), “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου (14/12), “Τα μάτια” σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη (17/1), “Τα δάση στα γόνατα” σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη (21/1), “Ο αγνός εραστής” σε σκηνοθεσία Άρη Λάσκου (21/1), “Χρωματιστές γυναίκες” σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη (23/1), “Κουμ Κουάτ”, το νέο έργο των Γιάννη Καλαβριανού και Μαρίας Κοσκινά (25/1), “Μυγοφαές” από την ομάδα AbOvo (28/1), “Μύρτος” σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη (8/2 ), “Άμλετ” σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (3/5), “Γελώντας άγρια” του Κρίστοφερ Ντούρανγκ (6/5), “Το ξύπνημα της άνοιξης” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (8/5).

Η “Ελένη” του Ευριπίδη είναι η παράσταση για εφήβους σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη και συνεχίζεται ο “Πινόκιο”, θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά.

Στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη” έναρξη κάνει το “Στέλλα κοιμήσου” του Γιάννη Οικονομίδη (1/10), ακολουθεί το “Ποιός σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα” σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (3/11) και το παιδικό “Ταξιδιώτες στο χρόνο” σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη (30/9). Το Θέατρο του Νέου Κόσμου συμπράττει επίσης με το Θέατρο Τέχνης σε δυο παραστάσεις το “Παλιοί καιροί” σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (29/11) και “Βρικόλακες” σε σκηνοθεσία Δ. Καραντζά (22/2).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL