Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Στις 3 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ / Η Φανί Αρντάν ως Κασσάνδρα στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 3 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ / Η Φανί Αρντάν ως Κασσάνδρα στην Αθήνα

Στη μάντισσα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας Κασσάνδρα, που αναπολεί τη ζωή της μία ώρα πριν από τον θάνατό της, νικημένη από θεούς και ανθρώπους, μεταμορφώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα της Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, η δημοφιλής Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν.

Η κόρη του Πριάμου αφηγείται την ιστορία της και την οδύνη που βίωσε ως παιδί, ως ερωμένη, ως αιχμάλωτη και ως γυναίκα και επιλέγει μια τρίτη μορφή ύπαρξης, πέρα από τις κλασικές συμβάσεις ενός κόσμου όπου όλοι εξαπατούν και εξαπατώνται. Το μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα, που βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Γερμανίδας συγγραφέως Christa Wolf, κέρδισε διθυραμβικές κριτικές όταν παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2015.

Ο σκηνοθέτης Hervé Loichemol αναδεικνύει τη δύναμη της ηρωίδας του, ενώ ο συνθέτης Michael Jarrell επενδύει την παράσταση με μουσική από συμφωνική ορχήστρα καθώς και άλλους ήχους, δημιουργώντας το πλαίσιο στο οποίο η ηθοποιός ερμηνεύει την τραγική μορφή της Κασσάνδρας.

Το έργο θα παρουσιαστεί στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά και η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org από τις 28 Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL