Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
«Οι πέτρες μιλούν» τον Ιούλιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Οι πέτρες μιλούν» τον Ιούλιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την πρωτότυπη και επιτυχημένη δράση «Οι πέτρες μιλούν» θα φιλοξενήσει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεργαζόμενο για δεύτερη χρονιά με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιουλίου ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή 6/7.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για θεατρικά δρώμενα από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με μουσειακούς και αρχαιολογικούς χώρους. Η δραματοποιημένη απαγγελία θα γίνεται στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιουλίου από τις 11.00 μέχρι τις 13.00, θα παρουσιάζονται, με ελεύθερη είσοδο, αποσπάσματα από εμβληματικά κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη, του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας», μελοποιημένο στα αρχαία ελληνικά, αλλά και ο περίφημος μεγάλος ομηρικός ύμνος «Εἰς Ἀφροδίτην» ως γέφυρα σύνδεσης με τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου», στην οποία η προσέγγιση του κάλλους και η θεά της ομορφιάς κατέχουν κυρίαρχη θέση. Συγκεκριμένα οι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν: 

- Ομηρικός Ύμνος στην Αφροδίτη (Υ1 [V]) (μετάφραση Δ. Π. Παπαδίτσας, Ε. Λαδιά)
- Σοφοκλή, Αντιγόνη (μετάφραση Ν. Παναγιωτόπουλος)
- Αριστοτέλους, Ρητορική (μετάφραση Δ. Λυπουρλής)
- Πλάτωνος, Συμπόσιο (μετάφραση Σ. Τσιτσιρίδης) 
- Θουκυδίδη, Ο Επιτάφιος λόγος του Περικλή (μετάφραση Γ. Λιγνάδης)
- Αριστοφάνη, Λυσιστράτη (μετάφραση Δ. Δημητριάδης)
- Ομήρου Οδύσσεια (μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτης)

Για τη θεατρική απόδοση των αποσπασμάτων στα αγγλικά χρησιμοποιήθηκαν μεταφράσεις των εκδόσεων Oxford και Ηarvard University Press. O ύμνος στην Αφροδίτη είναι σε αγγλική μετάφραση του Gregory Nagy.

Αντίστοιχα στα γαλλικά, χρησιμοποιήθηκαν μεταφράσεις των εκδόσεων Les Belles Lettres, La Découverte και Librairie Garnier Frères.

Ερμηνεύουν σπουδαστές ηθοποιοί της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Δήλος»: Νέδη Αγαπίου, Γεωργία Ζάχου, Δημήτρης Νάστος, Σταύρια Νικολάου, Σύνθια Ροδοπούλου, Ναρόντ Σαχινιάν, Κωνσταντίνος Σιώζος ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβε η Έφη Θεοδώρου. Μουσική: Νίκος Πλάτανος

Τα δρώμενα θα λάβουν χώρα στις 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22 και 27, 28, 29 Ιουλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL