Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πόρτα / Οδηγός επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πόρτα / Οδηγός επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς

“Ο Αληθινός” από την Ομάδα Vasistas ανεβαίνει στις 23 Δεκεμβρίου

Τα διασκευασμένα λογοτεχνικά έργα συνεχίζουν να αποτελούν τη φιλοσοφία του Θεάτρου Πόρτα και αυτό τον χειμώνα, με βασικές παραγωγές το “Καντίντ ή η Αισιοδοξία” του Βολταίρου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, την παράσταση “Ο Αληθινός” από την Ομάδα Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη, το “Έξω Πάνω Μέσα Κάτω” σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα για νήπια και μικρά παιδιά στις 30 Σεπτεμβρίου, το “Μουσική και Φίλοι” των Burger Project στις 14 Οκτωβρίου και την παράσταση “Xιονάνοι” από το Patari Project σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου, πάνω στον μύθο της Χιονάτης και των Επτά Νάνων στις 5 Νοεμβρίου.

Για μια “φοβερή σάτιρα που κάνει ο Βολταίρος πάνω στην έννοια της αισιοδοξίας και το τι σημαίνει η παράλογη αισιοδοξία” μιλάει ο Θωμάς Μοσχόπουλος, κάνοντας γνωστό το “Καντίτ ή η Αισιοδοξία”, μια νουβέλα για έναν ήρωα ο οποίος περνάει τα χίλια μύρια όσα μέχρι να αποφασίσει πως ακόμα κι αν ο κόσμος είναι καλύτερος ή χειρότερος, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. “Ένα σπαρταριστά καυστικό κείμενο, πάρα πολύ αστείο, πολύ παλαβό, με έναν καταιγισμό εικόνων και πραγμάτων που θεώρησα πως είναι η απολύτως κατάλληλη στιγμή για να γίνει” εξηγεί ο σκηνοθέτης, σημειώνοντας πως είναι “μια κριτική απέναντι στην υπεραισιοδοξία”.

Ο Μοσχόπουλος διασκευάζει τη νουβέλα σε θεατρικό έργο, δοκιμάζοντας έτσι τη φόρμα της παράστασης και συνδυάζοντάς τη με το κείμενο. “Είναι μεγάλη ελευθερία να συνδυάζω το γράψιμο, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία” λέει για την παράσταση, που χτίζεται μέσα στη διάρκεια των προβών και η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και στις 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

“Ο Αληθινός” από την Ομάδα Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη, που ανεβαίνει στις 23 Δεκεμβρίου, βασίζεται σε τρία παραμύθια, αφηγήσεις που έλεγε η γιαγιά της και αποτελεί μια εμπειρία επικοινωνίας. “Η γιαγιά διάλεγε ρεαλιστικές ιστορίες, που τις είχε λίγο σαν οδηγό επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς. Διάλεξα τρία αντικρουόμενα μεταξύ τους παραμύθια και θα δημιουργηθεί ένα άλλο νέο κείμενο πάνω σε αυτά, σαν μια ανοιχτή επιστολή σε μορφή τραγουδιού” αναφέρει η σκηνοθέτις.

Στο Θέατρο Πόρτα θα συνεχιστούν φέτος οι παραστάσεις “Μύτη”, “Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες”, “Η Δίκη του Κ”, “Χορωδία Ανέργων” και “Παραμύθια με την Ξένια”.

Από 1 έως 15 Οκτωβρίου όλες οι παραστάσεις του Πόρτα θα έχουν εισιτήριο 8 ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL