Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
"Τρελοβγενιώ" από το ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τρελοβγενιώ" από το ΚΘΒΕ

Σε ένα χωριό της Κάτω Ιταλίας, ένα χωριό που θα μπορούσε να βρίσκεται και στην Ελλάδα, μια γυναίκα γύρω στα σαράντα, η ηρωίδα της Ινές Κανιατί, θέλει για πρώτη φορά να ανοίξει την ψυχή της και να μιλήσει για τη μάνα της, εκείνην που όλοι φώναζαν Τρελοβγενιώ... Μια μάνα που δεν μίλαγε πολύ, δεν γέλαγε πολύ, δεν διεκδικούσε και μεγάλωνε μόνη της ένα νόθο παιδί, τη Μαρία. Μιλώντας στο κοινό, η Μαρία ακουμπά στις μνήμες της παιδικής της ηλικίας, ξεγυμνώνοντας τον ίδιο της τον εαυτό.

"Τραγικό, ταυτόχρονα όμως και τρυφερό" χαρακτήρισε ο Γιάννης Βούρος το έργο της Κανιατί Η Τρελοβγενιώ, που παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών την Παρασκευή 7 Φεβρουάριου. "Είναι ένα έργο - νυστέρι στην ανθρώπινη ψυχή, ένας μονόλογος που θα μπορούσε κάλλιστα να μην έχει φύλο και να ερμηνευτεί και από ένα άνδρα", τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της κρατικής σκηνής της Θεσσαλονίκης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Μαρία Τσιμά και ο Γιάννης Καραμφίλης, υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Γιάννη Αναστασάκη, με σκηνικά και κοστούμια της Κέλλυς Βρεττού. Η μουσική είναι των Σωτήρη Δεμπόνου και Αντώνη Λιβιεράτου, η μετάφραση της Ρενέ Ψυρούκη.

Παράλληλα, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη του έργου των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα Ο Έβρος απέναντι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, το Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης του ΚΘΒΕ ετοιμάζεται να επαναλάβει τις παραστάσεις του σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη, ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη, στις 12/2, και συνεχίζοντας τις παραστάσεις έως το τέλος Μαρτίου σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Α.Τ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL