Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Από τον Σέρχιο Μπλάνκο / Η "Κασσάνδρα" επιστρέφει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τον Σέρχιο Μπλάνκο / Η "Κασσάνδρα" επιστρέφει...

Η περιπλάνηση της Κασσάνδρας, του σπαρακτικού και ταυτόχρονα κωμικού μονολόγου του Ουρουγουανού σκηνοθέτη και συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο, που είναι εμπνευσμένος από τη σύγχρονη Αθήνα, έχει υπάρξει μακρύς... Μακρύς και επιτυχημένος, καθώς μετά την πρώτη του παρουσίαση, το 2011, από την ηθοποιό Δέσποινα Σαραφείδου, για την οποία και γράφτηκε, ακολούθησαν φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Αλβανία, Ελβετία, Κόσοβο, Τσεχία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ισπανία).

Η μυθική Κασσάνδρα, στον μονόλογο του Μπλάνκο, γίνεται ένας άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας, εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα...

Φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες, με σπαστά αγγλικά, η Kassandra ξετυλίγει την Οδύσσειά της, μιλάει για την αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός αναμειγνύονται, για να κάνουν την απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου, να εκμηδενιστεί.

Μετά την περιπλάνησή της, που της απέφερε μια σειρά βραβεία (στα Apollon International Theatre Festival, 2011, MonoAkt International Festival of Monodrama, 2012 και International Festival Actor of Europe, 2012), η Kassandra επιστρέφει από αύριο εκεί που πρωτοπαρουσιάστηκε, στο μπαρ "Άνθρωπος", στο Μεταξουργείο (Γιατράκου 19), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ., από την Εταιρεία θεάτρου 1+1=1, σε σκηνοθεσία Δ. Σαραφείδου και Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, κοστούμια Λουκίας Μινέτου και μουσική επιμέλεια Βασίλη Τσόνογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL