Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ο Χιλιαεννιακόσια στον Πόρο και το Λουτράκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Χιλιαεννιακόσια στον Πόρο και το Λουτράκι

Στο ατμόπλοιο «Βιρτζίνιαν» που στα χρόνια του μεσοπολέμου ταξίδευε ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική, φορτωμένο εκατομμυριούχους, μετανάστες και ανθρώπους κάθε λογής, εμφανιζόταν κάθε βράδυ ένας εξαιρετικός πιανίστας, εκπληκτικής δεξιοτεχνίας, που έπαιζε μια μουσική πρωτάκουστη, θαυμαστή, η οποία ανήκε μόνο σ' αυτόν τη μουσική του Ωκεανού, που η ηχώ του απλώνεται σ' όλα τα λιμάνια. Λένε πως η ιστορία του ήταν τρελή, πως γεννήθηκε πάνω σ' εκείνο το καράβι, από το οποίο δεν κατέβηκε ποτέ. Και λένε πως κανείς δεν ξέρει το γιατί.

Η γοητευτική ιστορία του Χιλιαεννιακόσια που έγραψε ο Αλεσάντρο Μπαρίκο και έκανε ταινία ο Τζουζέπε Τορνατόρε, παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή απόψε και αύριο πάνω στο φέρι μπόουτ Νικολάκης στο λιμάνι του Πόρου και την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στον Λιμενοβραχίονα στο Λουτράκι.

Η απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, έγινε παράσταση από την ομάδα Experimento και συνεχίζει το ερευνητικό της ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα παρουσιάζοντας την ιστορία του θρυλικού 1900. Η site - specific παράσταση, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Μπάγκειον στην Ομόνοια, περιοδεύει κυρίως σε μη αμιγώς θεατρικούς χώρους. «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» σύμφωνα με τους Experimento, οι οποίοι έχουν διασκευάσει τον γνωστό θεατρικό μονόλογο του διάσημου Ιταλού συγγραφέα για δύο ηθοποιούς. Σε συνέχεια των παραστάσεών τους εν πλω σε φέρι, σε καρνάγιο, σε συσκευαστήριο ενός κτήματος λεμονιών, αυτή τη φορά το Lemon θα βρει το σκηνικό του χώρου πάνω σε αγκυροβολημένο ferry στο Λιμάνι του Πόρου και στον λιμενοβραχίονα στην παραλία του Λουτρακίου θα μετατραπεί στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν χαρίζοντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές. Τη διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Τσαγκαράκη και πρωταγωνιστούν οι Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ). Και οι δυο χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά τους μέσα για να αφηγηθούν -παρέα με το πιάνο - μαγικό κουτί της παράστασης- την απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα σε μία παράσταση γεμάτη ενέργεια, μουσική κι έντονο ρυθμό. Το γέλιο διαδέχεται τη συγκίνηση και η λύπη τη χαρά σε αυτό το πρωτότυπο ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα φέρνοντας στην επιφάνεια το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες; Αυτό αναρωτιέται το πλήρωμα του Lemon σε μια παράσταση όπου τη σκηνογραφία υπογράφει η Νατάσα Τσιντικίδη, τα κοστούμια η Κέλλυ Σταματοπούλου, τον ηχητικό σχεδιασμό ο Λευτέρης Δούρος και την κατασκευή σκηνικού ο Θωμάς Μαριάς. Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση απόψε και αύριο πάνω στο φέρι μπόουτ Νικολάκης στο Λιμάνι του Πόρου, στις 9.30 μ.μ., λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η προαγορά του εισιτηρίου ή η κράτηση θέσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL