Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Με χορό των μαγισσών και χιπ χοπ ανοίγει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με χορό των μαγισσών και χιπ χοπ ανοίγει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με μια σόλο παράσταση εμπνευσμένη από τον χορό των μαγισσών, που έχει τίτλο «Babae» και σημαίνει «γυναίκα» στη γλώσσα των Φιλιππίνων, κάνει απόψε πρεμιέρα το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουλίου. Η παράσταση που θα δώσει η Joy Alpuerto Ritter θα παρουσιαστεί και αύριο, στις 7.30 μ.μ., στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει επίσης στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 10 μ.μ., την ομάδα χιπ χοπ Cie Accrorap του Kader Attou με το έργο "The Roots".

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον Josef Nadj, που συμμετέχει με το "Mnémosyne", φωτογραφικό εγχείρημα και ερμηνευτικό δρώμενο μαζί, που θα φιλοξενηθεί στα Παρασκήνια της Κεντρικής Σκηνής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από αύριο έως και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Η παράλληλη έκθεση φωτογραφίας του χορογράφου θα γίνεται από σήμερα μέχρι τις 23 Ιουλίου στο Φουαγέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Αύριο ξεκινούν οι δωρεάν παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας με τους Βρετανούς TrashDollys, με τέσσερις χαρακτήρες να βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξεχασμένο σοκάκι, το Cape Alley. Κάθε βράδυ το Cape Alley μεταμορφώνεται σε σκληρό βαριετέ, φωτισμένο από έναν ανεμοστρόβιλο ανθρώπινων μελών, ρυθμικών τελετουργικών και αστείας λογομαχίας. Στις 21 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, το χορογραφικό δίδυμο arisandmartha υλοποιεί την ιδέα ενός σύγχρονου, επινοημένου τελετουργικού, ενώ την ίδια μέρα, στις 9 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας ο Andi Xhuma παρουσιάζει το "Tipping point" και στις 10 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή εμφανίζεται η ομάδα kabinet k. Ακολουθούν οι Le Galactik Ensemble, η Lali Ayguadé, ο Link Berthomieux, οι "κι όμΩς κινείται" και η Κατερίνα Ανδρέου, ενώ 26-28 Ιουλίου πρωταγωνιστές είναι ο Akram Khan και ο Béla Tarr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL