Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Με την υπογραφή του Pontus Lidberg / Σειρήνες... στο Φάληρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με την υπογραφή του Pontus Lidberg / Σειρήνες... στο Φάληρο


Μια χορευτική παράσταση που εμπνευσμένη από τον ομηρικό μύθο των σειρήνων, επιχειρεί να αφηγηθεί θέματα του νόστου, της δημιουργικότητας αλλά και της μοναξιάς, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος από το Danish Dance Theater. Η παράσταση με τον τίτλο «Siren», φέρει την υπογραφή του Σουηδού χορευτή, χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Danish Dance Theatre, Pontus Lidberg.

Προβολές animation που έχει σχεδιάσει ο Jason Carpenter συνδιαλέγονται με τη χορογραφία, αναδεικνύοντας σκηνές απίστευτης ωραιότητας όπου εικόνες νερού υποβάλλουν έναν κόσμο που τον καθορίζει η θάλασσα κι όπου οι ναυτικοί κινδυνεύουν από τις Σειρήνες, να χάσουν τον προσανατολισμό ή και τη ζωή τους ακόμα.

Το έργο που δανείζεται τον τίτλο του από τα μυθικά τέρατα που παρέσερναν με το μαγευτικό τους τραγούδι όσους ταξίδευαν στη θάλασσα, στα οποία μόνο ο Οδυσσέας κατάφερε να αντισταθεί, πραγματεύεται την άσβεστη νοσταλγία του ομηρικού ήρωα.

Η χορογραφία ξετυλίγεται υπό τους ήχους της Σονάτας για πιάνο αρ. 18 του Φραντς Σούμπερτ, καθώς και πρωτότυπης μουσικής που συνέθεσε ο Stefan Levin με ακουστικά όργανα και συνθετικούς ήχους.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org. που ξεκινά στις 12 το μεσημέρι της 16ηςΙουλίου.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος από το Danish Dance Theater

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL