Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Έκθεση στην καρδιά της πόλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθεση στην καρδιά της πόλης

Στη γοητευτική και πολύβουη ιστορική αγορά του κέντρου της Αθήνας και στον πεζόδρομο της Αιόλου 48-50 εγκαινιάζεται, στις 4 το απόγευμα, το Art Athina Summer Pop Up, μια διεθνής καλοκαιρινή έκθεση στην καρδιά της πόλης που λειτουργεί ως προάγγελος της φθινοπωρινής Αrt Athina που θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Στο κτήριο επί της οδού Αιόλου 48-50 και μέσα στους άδειους χώρους γραφείων, γκαλερί από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστρία, θα προϊδεάσουν τους επισκέπτες για τη φουάρ του Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας, από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ, η κάθε μια από έναν καλλιτέχνη.

Στο διεθνές πρόγραμμα, οι γκαλερί Edel Assanti από το Λονδίνο και η γκαλερί Anat Ebgi από το Los Angeles συμμετέχουν με τους Dale Lewis και Neil Raitt αντιστοίχως, που έμειναν για ένα μήνα στην Αθήνα, εμπνεύστηκαν από την πόλη και δημιούργησαν έργα που θα εκτεθούν στο Art Athina Summer Pop Up. Μετέχουν επίσης η Loyal Gallery από τη Στοκχόλμη, η Soft Opening από το Λονδίνο, η Sophie Tappeiner και η Zeller Van Almsick από τη Βιέννη.

Από ελληνικής πλευράς μετέχουν οι a. antonopoulou.art, Alibi, Allouche Benias, Alma Contemporary Art Gallery, Art Appel Gallery, Art Ζone 42, Artforum Gallery, CAN Christina Androulidaki, Cheapart, Citronne, Crux Galerie, Cube, Elika Gallery, EPsilon Art Gallery, Gallery Genesis, Kalfayan Galleries, Miharalias Art, Rodeo, Technohoros Art Gallery, The Breeder, Αγκάθι Καρτάλος, αίθουσα τέχνης kaplanon5, Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αιθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, ArtΠρίσμα, Αστρολάβος, Γκαλερί "7", Γκαλερί Έρση, Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Γκαλερί Παπατζίκου, Γκαλερί Σκουφά, Εικαστικός Κύκλος Sianti, έκφραση-γιαννα γραμματοπουλου και Περιτεχνών Καρτέρης.

Η φετινή 24ηΑrt Athina διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL