Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Έκθεση της Βασιλικής Σαγκιώτη στον χώρο τέχνης "Μελάνυθρος" / "Στο βάθος του ορίου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθεση της Βασιλικής Σαγκιώτη στον χώρο τέχνης "Μελάνυθρος" / "Στο βάθος του ορίου"

Με τοπίο που χαρτογραφεί βιωματικά συναισθήματα και εικόνες στο βάθος του ασυνείδητου και του χρόνου, έχοντας αφετηρία την περιπλάνηση σε διάφορους τόπους, φυσικούς ή αστικούς, μοιάζουν τα έργα της Βασιλικής Σαγκιώτη που συνθέτουν την έκθεση “Στο βάθος του ορίου”, η οποία μόλις εγκαινιάστηκε στον χώρο τέχνης “Μελάνυθρος”, της οδού Ζάππα 4, στο Καλλιμάρμαρο.

Μέσα από αυτές τις διαδρομές, η παρατήρηση συνιστά το πλαίσιο στο οποίο επιστρέφει με φυσικότητα η εικαστικός, η οποία υπήρξε αριστούχος φοιτήτρια της ΑΣΚΤ δίπλα στον Μυταρά και τον Δ. Κοκκινίδη.

Με κεντρικό άξονα του έργου της να αποτελεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση του τοπίου, η ζωγραφική της Σαγκιώτη, με χρώμα λιτό και διακριτικό, χρησιμοποιεί το σημείο και τη γραμμή ως δομή των έργων. Από τα δύο αυτά βασικά στοιχεία προκύπτουν στην επίπεδη επιφάνεια ποικίλες ποιότητες. Ακολούθως, τα έργα χώρου υπακούουν στην ίδια συλλογιστική, παράγοντας πλέγματα. Το ανάπτυγμα της οργανικής ύλης, η μορφή που αποκαλύπτεται μέσα από τη ροή των όγκων, των μεγεθών, των πυκνοτήτων, συνιστά το δυναμικό ανάλογο μιας εσωτερικής προσωπικής ανάπτυξης. Κατ' αυτόν τον τρόπο, στο ύστατο σημείο του ορίου μεταξύ «ουρανού και γης», ακροβατώντας με ισορροπία ανάμεσα στην υλική και την πνευματική πραγματικότητα, το συνολικό έργο της εικαστικού φιλοδοξεί να εκφράσει μια ολιστική προσέγγιση του κόσμου.

Η έκθεση διαρκεί έως και τις 16 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL