Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

Την αποτύπωση των περιστατικών ρατσιστικής βίας μέσα από τα σκίτσα δημιουργών επιχειρεί η πρωτοβουλία και η έκθεση «Βάλ’ τους Χ», που, μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από τις 7 έως τις 22 Μαρτίου. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση της HumanRights360 και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Η έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου «Προσωπικοί Παράδεισοι», με έργα της συλλογής Σωτήρη Φέλιου, καθώς και έργα ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών, εγκαινιάζεται στον χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» στις 11 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, με διάρκεια έως τις 16 Μαΐου.

Η έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος: Φως. Ο Στήβεν Αντωνάκος και η ρωσική πρωτοπορία» παρουσιάζεται στο MOMus - Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, στο Θησείο, από τις 5 Μαρτίου έως τις 24 Μαΐου σε επιμέλεια Γιάννη Μπόλη.

Η έκθεση «Έρως Καλός» με συνοδεία του ομώνυμου λευκώματος (εκδόσεις University Studio Press) παρουσιάζεται από τις 6 Μαρτίου στον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη. 21 καταξιωμένοι καλλιτέχνες αποδίδουν εικαστικά τον έρωτα ως τέλεια ιδέα και όχι ως εφήμερη πράξη. Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη. Διάρκεια της έκθεσης έως το Σάββατο 4 Απριλίου.

Η έκθεση «Ο φανταστικός επισκέπτης, τα αγκάθια και ένα τριζόνι» της Μαρίας Βασιλάκη, έργα από αφυδατωμένα χόρτα, αγκάθια, αστοιβές, φύλλα, βρύα και πέτρες, που γίνονται πρωταγωνιστές σε μια πυκνή σε υφή ζωγραφική από κουκκίδες και λεπτές γραμμές με τέμπερα, ακουαρέλα και χρωματιστά μολύβια. Έως τις 14 Μαρτίου. Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου.

«Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία» είναι το βιβλίο του Δημήτρη Φιλιππίδη, έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς που παρουσιάζεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στην έδρα του ιδρύματος, Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα. Θα μιλήσουν οι Οδυσσέας Σγουρός, Νίκος Σκουτέλης και Γιώργος Τριανταφύλλου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρέμβαση του συγγραφέα. Θα συντονίσει η Ουρανία Καραγιάννη. Είσοδος ελεύθερη.

Συνεχίζεται έως τις 28 Μαρτίου η έκθεση του Κοσμά Ξενάκη «Χασάπηδες και Κριοφόροι», στην οποία πραγματοποιείται η τελευταία ξενάγηση από τον ζωγράφο Κύριλλο Σαρρή το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL